- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
BSCI ilkelerinin amacı nedir?
BSCI, ILO'nun (Uluslararası İşçi Organizasyonu) işçi standartlarını temel alır ve tedarikçilerin sosyal performanslarının sürekli olarak iyileşmesini teşvik eder. Nihai hedefi, SA 8000 veya eşleniği gibi standartlarca belgelendirilmiş olmak, böylece sürdürülebilir çalışma koşullarını dünya genelinde desteklemektir.
RSP Holder ne demek?
RSP Holder ne demek?
Sorumlu kişi (RSP Holder): Bu statü bir üretici için denetleme stratejisi uygulamasına liderlik etmek isteyen bir amfori BSCI katılımcısı tarafından aktif ve gönüllü olarak üstlenilen bir statüdür.
Amfori Bsci ne demek?
amfori BSCI (İş Sosyal Uygunluk Girişimi), dünya genelinde şirketler tarafından tercih edilen temel sosyal denetim protokollerinden biridir. Akredite bir amfori BSCI denetim kurumu olan QIMA, dünyanın pek çok yerindeki üreticilere, markalara ve perakendecilere kapsamlı denetim programları sunmaktadır.
BSCI ilkeleri nelerdir?
BSCI ilkeleri nelerdir?
"Amfori BSCI" davranış kuralları nelerdir?
- Örgütlenme Özgürlüğü ve Toplu Sözleşme Hakları
- Ayrımcılık Yapılmaması
- Adil Ücret.
- İnsana Yakışır Çalışma Saatleri.
- İş Sağlığı ve Güvenliği.
- Çocuk İşçiliğini Önleme.
- Genç İşçiler için Özel Koruma.
- Güvencesiz Çalışmayı Önleme.
BSCI ne demek?
BSCI 'ın Türkçesi "İşletme Sosyal Uyumluluk İnsiyatifi"'dir. Avrupa Etik kaynak kullanımlı sosyal izleme sistemidir. BSCI , ILO( Uluslararası Çalışma Örgütü ) standartlarını temel alarak tedarikçilerin sosyal performanslarının sürekli iyileşmesini teşvik eder.
Sosyal Uygunluk sorumlusu ne iş yapar?
Sosyal Uygunluk sorumlusu ne iş yapar?
Sosyal Uygunluk Denetçisi; büyük markaların tedarik zincirlerinde bulunan üretici firmaların çalışma koşullarının tespit edilmesi, geliştirilmesi ve raporlanması amacıyla; yapılan işin standartlara göre yapılıp yapılmadığını denetleyen kişilere verilen mesleki unvandır.
BSCI belgesi nasıl alınır?
BSCI belgesi almak için; BSCI tedarik zincirinde var olan bir kuruluştan talep alınabilmeli, Talep alındıktan sonra talep kabul edilirse denetim planı oluşturulmalı ve BSCI standartlarına göre denetim yapılmalı, Yapılan denetim sonucunda uygunsuzluk varsa giderilmesi için tanınan sürede uygunsuzluklar giderilmelidir.
Bscı belgesi nasıl alınır?
Bscı belgesi nasıl alınır?
Sosyal Uygunluk uzmanı ne iş yapar?
Sosyal sorumluluk denetimi nedir?
Sosyal sorumluluk denetimi nedir?
Sosyal Sorumluluk denetimleri işletmenizin müşteri tarafından denetim kontrol listesine göre denetlenerek uygun kanıtlarla raporlanmasıdır. Müşteri bu olumlu (doğrulanmış rapora) göre kararını verir ve veri tabanına girmenizi sağlar.