- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
BSCI eğitimi nedir?
BSCI 'ın Türkçesi "İşletme Sosyal Uyumluluk İnsiyatifi"'dir. Avrupa Etik kaynak kullanımlı sosyal izleme sistemidir. BSCI , ILO( Uluslararası Çalışma Örgütü ) standartlarını temel alarak tedarikçilerin sosyal performanslarının sürekli iyileşmesini teşvik eder.
Sedex 4 Pillar nedir?
Sedex 4 Pillar nedir?
SMETA denetimi 2 pillar ve 4 pillar olmak üzere iki seviyeden oluşmaktadır. 2 pillar denetim iş standartları ve sağlık güvenlik ile ilgili kısımları kapsarken, 4 pillar denetim çevre ile iş ahlakı ek modüllerini de eklemektedir. 4 pillar denetim daha geniş daha derinlemesine bir denetimdir.
Sedeks onayı nedir?
Sedeks onayı nedir?
SEDEX Belgesi, bir firmanın SEDEX'e üye olduğunu ve üyelik kapsamında üzerine düşenleri yaptığını gösteren bir belge olarak açıklanabilir. SEDEX Belgesi sahibi olan firmalar; işçi hakları, sağlığı ve güvenliği ile çevre ve iş etiği konularında kurumsal gelişim gösterebilirler.
BSCI belgesi ne işe yarar?
BSCI, ILO'nun (Uluslararası İşçi Organizasyonu) işçi standartlarını temel alır ve tedarikçilerin sosyal performanslarının sürekli olarak iyileşmesini teşvik eder. Nihai hedefi, SA 8000 veya eşleniği gibi standartlarca belgelendirilmiş olmak, böylece sürdürülebilir çalışma koşullarını dünya genelinde desteklemektir.
BSCI belgesi nereden alınır?
BSCI belgesi nereden alınır?
BSCI belgesi almak için; BSCI tedarik zincirinde var olan bir kuruluştan talep alınabilmeli, Talep alındıktan sonra talep kabul edilirse denetim planı oluşturulmalı ve BSCI standartlarına göre denetim yapılmalı, Yapılan denetim sonucunda uygunsuzluk varsa giderilmesi için tanınan sürede uygunsuzluklar giderilmelidir.
Smeta denetimi nedir?
Smeta denetimi nedir?
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK SMETA DENETİMLERİ Tedarikçi Etik Veri Değişimi (SEDEX), organizasyonlara tedarik zincirleri içindeki işçi çalıştırma uygulamalarına dair verileri yönetmelerini sağlayan, web tabanlı bir sistemdir.
Sedex ne işe yarar?
SEDEX Veritabanı, üyelerinin etik performans hakkında bilgi alışverişinde bulunarak tedarikçilerini yönetmelerini ve riskleri azaltmalarını sağlamaktadır. Böylece, üretim zinciri boyunca etik olarak sürdürülebilir iş uygulamalarına ilişkin iyileştirmeler yapılmaktadır.
Sedex denetimi nasıl yapılır?
Sedex denetimi nasıl yapılır?
Sedex Denetimi, onaylı denetim firmaları tarafından gerçekleştirilir. Bu denetim sonucunda Sedex belgesi verilmez, Sedex belgesi yerine Sedex numarası verilir. Denetimde Sedex standartlarına uygunluk denetlenir. Denetim, firmanın sosyal sorumluluk alanındaki başarısını ya da başarısızlığını ortaya çıkarır.
Amfori Bsci davranış kuralları nedir?
Amfori Bsci davranış kuralları nedir?
İşletmemiz hiçbir türlü köle, kaçak veya gayri iradi iş gücünden faydalanmaz. İşletmemiz hiçbir şekilde yolsuzluk, dolandırıcılık, zimmet veya rüşvete müsamaha göstermez. İşletmemiz eşit fırsatlar sunar ve çalışanlara karşı ayrımcılık yapmaz. İşletmemiz, çalışma saatleri ile ilgili kanuna uyar.
BSCI belgesi nedir?
BSCI belgesi: İş Sosyal Uygunluk Girişiminin kısaltmasıdır. BSCI, ILO'nun (Uluslararası İşçi Organizasyonu) iş ve işçi güvenliği standartlarını ve kriterlerini baz alarak ve tedarik zincirlerinin sosyal performanslarının iyileşmesini ve gelişmesini sağlar.
Sedex hangi tedarik kurallarını kapsar?
Sedex hangi tedarik kurallarını kapsar?
Sedex/Smeta Küresel tedarik zincirinde sorumlu ve etik iş uygulamaları iyileştirme süreçleri için adanmış kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Sedex tedarik zincirinde olan kuruluşların etik ticaret konusunda gelişmesini hedefleyen bir ticaret topluluğudur.
Sedex ve Smeta nedir?
Sedex ve Smeta nedir?
SGS'den Sedex Üyeleri Etik Ticaret Denetimi (SMETA) ile ahlaki ticaret denetim tekrarlarını azaltın. Tedarikçi Etik Veri Değişimi (SEDEX), organizasyonlara tedarik zincirleri içindeki işçi çalıştırma uygulamalarına dair verileri yönetmelerini sağlayan, web tabanlı bir sistemdir.
Sedex denetlemesi nedir?
SEDEX, tedarik zincirinde olan kuruluşların etik ticaret konusunda gelişmesini hedefleyen bir ticaret topluluğudur. Diğer bir tanımıyla tedarik zincirlerinin performanslarını iyileştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir denetim sistemdir.