- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Bronşiyal astım ne demek?
Hava yollarının iltihaplanması ve daralmasına neden olur ve nefes almayı zorlaştırır. Öksürük, hırıltı, nefes darlığı ve göğüste sıkışma klasik astım belirtileridir. Şiddetli astım konuşmayı veya aktif olmayı zorlaştırabilir. Bazı insanlar astımı "bronşiyal astım" olarak adlandırır.
Astımın ortaya çıkmasını etkileyen risk faktörleri nelerdir?
Çevresel risk faktörleri ise kalıtsal olarak yatkın bireylerde astımın ortaya çıkması ve ağırlığı üzerinde rol oynar. Bunlar alerjenler, tekrarlayan akciğer infeksiyonları, sigara dumanına maruziyet, bazı ilaçlar, iç ve dış ortam hava kirliliği ve beslenme tarzıdır.
Bronşiyal astma ne demek?
Astım (bronşial astma), küçük bronşların ve bronşiollerin, çeşitli uyaranlara aşırı tepki vermesinin sonucu ortaya çıkan, solunum yolu daralmasına sebep olan kronik bir rahatsızlıktır. Buna hava yollarında iltihap da eşlik eder.
Astıma neden olan ana faktör?
Astımda, hava yolu etrafındaki düz kaslar, alerjenler, duman, soğuk hava veya egzersiz gibi tetikleyicilere yanıt olarak kasılır ve mukus adı verilen yapışkan salgının üretimi artar; bu durum hava yolunun daralmasına neden olur.
Astımda alevlenme nedir?
Astım hastasında, akciğer fonsiyonunda progresif olarak azalma ve nefes darlığı, öksürük, wheezing ve göğüste sertlik gibi semptomların progresif artışı ile karakterize epizodlar Astım alevlenmesi olarak bilinir.
Astım (bronşial astma), küçük bronşların ve bronşiollerin, çeşitli uyaranlara aşırı tepki vermesinin sonucu ortaya çıkan, solunum yolu daralmasına sebep olan kronik bir rahatsızlıktır. Buna hava yollarında iltihap da eşlik eder. Çocukların 'u, erişkinlerin %6'sı astım hastasıdır.
Astım bronşit tamamen geçer mi?
Hastalık tamamen iyileşmez ama tam kontrol altına alınabilir. Astımın tedavisi eğitimle başlar. Kortizonsuz astım tedavisi çok zordur.
Öksürük (genellikle kuru ve krizler halindedir gece uykuda uyandırabilir.) Hırıltılı solunum. Göğüste tıkanıklık ve sıkışma hissi. Soluk alıp verirken ıslık sesi.
Astım, nefes darlığı, kronik öksürük, göğüste sıkışma ve hırıltıya yol açan solunum yollarında iltihaplanmaya neden olan bir hastalıktır. Akut bronşit, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaygın bir solunum hastalığıdır. Bebekler, küçük çocuklar ve yaşlı insanlar akut bronşit gelişme riski en yüksek olan gruptur.
Bronşiyal astım neden olur?
Aşırı sıcak ve aşırı soğuk hava koşulları Hava kirliliği. Kimyasal kokular veya dumanlar. Obezite.
Astım tamamen nasıl geçer?
Astım hastalığının kesin bir tedavisi yoktur, fakat hekiminiz tarafından verilen ilaçları düzenli olarak kullanarak astım kontrol altında tutulabilir. Astım tedavisinin temelinde semptomlar ile tetkiklere dayalı olarak, periyodik kontrollerle uygulanan basamak tedavisi uygulanır.
Akciğer bronşiti nedir?
Akciğerlerde soluk borusunun ikiye ayrılmasıyla oluşan bronşların çeşitli sebepler ile iltihaplanmasına bronşit adı verilir. Bir tür enfeksiyon hastalığı olan bronşit; mevsim geçişlerine, yaşa ve kişinin diğer sağlık sorunlarına göre değişiklik gösterebilir. Bronşitte öksürük ve balgam en yaygın belirtilerdir.
Astıma bağlı öksürük nasıl geçer?
Artan sıvılar astımda oluşan mukusun seyreltilmesini sağlarken, öksürüğün kesilmesini ve rahat nefes alınıp verilmesi sağlanır. Diğer Besinler: Astıma iyi gelen diğer besinler ise; maydanoz, portakal suyu, nane, yoğurt, ılık süt, rezene tohumu, balıktır.