Son Konular

Bosluk ne dir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Boşluk ne dir?

Oyuk, çukur, kapanmamış yer. Kesinti, kopukluk. Boş geçen süre.

Boşluk ve Doluluk nedir?

Boşluk ve Doluluk nedir?
Doluluk,boşluğun tanımı olan var olansız var olanın olmadığı ama bu olmayışın hiçlik olarak ya da var olanlı var olansız şeklinde değil de herhangi bir var olanın var oluşuna bağlı olarak kurulumudur.

Boşluk mekan nedir?

Mimari Mekanda Boşluk Mekan; "bizi çeviren üç boyutlu bir boşluktur", "mimari olarak biçimlendirilmiş boşluktur", "içinde yaşanan, insanı doğal çevreden ayıran boşluktur" (Zevi, 1990; Rassmussen, 2000; Gülmez, 1996).

Fizikte boşluk ne demek?

Fizikte boşluk ne demek?
Boşluk Nedir? Boşluk , kuantum mekaniğinde , her saniye parçacıkların ve anti-parçacıkların birbirlerini yok etmesi sonucu vede tam tersi olan durumun zeminini ifade eder .

Boşluk nedir felsefe?

"Yunan felsefesinin kurucularından" Anadolulu Parmanides boşluğu "Bir varlık" olarak tanımlıyor. Leukippos "Boşluk, varlıkların kurucu öğesidir" diyor. Yaşamımızda hangi alana bakarsak bakalım, eşyanın (şeylerin) varlık bulmasında boşluğun büyük rolü vardır.

Vücutta boşluk nerede?

Vücutta boşluk nerede?
Hayvanlarda kemikler tarafından çevrelenmiş vücut bölümleri vücut boşluklarıdır. Ancak terim, genelde hayvanların dışını kaplayan epidermisle karın boşluğunun iç organları oluşturan dış kısmının arasında kalan boşluğu ifade etmektedir.

Tasarımda boşluk nedir?

Tasarım öğeleri arasındaki küçük boşluğa mikro beyaz boşluk diyoruz. Mikro beyaz boşluklara bir örnek, satırlar ve paragraflar arasında yer alan boşluklardır. Izgara görüntüleri arasında yer alan ve menü bağlantılarını ayırmak için kullanılan boşluklar da mikro beyaz boşluklar olarak değerlendirilebilir.

Sanatta boşluk nedir?

Sanatta boşluk nedir?
Sanatta boşluk, herhangi bir sanat eserinin yokluğundan daha fazlası olan, üzerinde düşünülmesi ve tartışılması gereken bir kavramdır. Buna ilave olarak, sanatta hiçliğin sunumundan sonra ne olacağı başka bir tartışma konusudur. Anahtar Kelimeler: Çağdaş Sanat, Hiçlik, Boşluk.

Mekan çeşitleri nelerdir?

Mekan, içinde yaşayanların değerlerini, yargılarını, hayat görüşlerini ileten bir ortamdır….
- Kütüphaneler-Müzeler.
- Dini Tesisler.
- Sağlık Tesisleri.
- Eğitim Tesis Alanları
- Spor Tesisleri.

Kuantum boşluğu ne demek?

Kuantum boşluğu ne demek?
Kuantum boşluğu daha çok, sürekli olarak ortaya çıkan ve ortadan kaybolan bir parçacıklar denizine benzetilebilir. Bu parçacıklar, gerçek olanların aksine sanal parçacıklardır. Sanal parçacıklar doğrudan gözlenemez.

Boşluk enerjisi nedir?

Sıfır noktası enerjisi, kuantum mekaniğinde fiziksel bir sistemin sahip olabileceği en düşük enerjidir ve kuantum vakumu sıfır noktası enerjisi adıyla da anılır. Bu enerji aynı zamanda temel-durum enerjisidir.

Kartezyen felsefe ne demek?

Kartezyen felsefe ne demek?
Kartezyen felsefe, insanın aklını kullanarak kesin bilgiye ulaşabileceğini ancak bu bilgilerin doğruluğunu da yaşam boyunca eleştirebileceğini savunan bir felsefe görüşü olarak ifade edilmektedir.

Atomcular kimdir?

Atomculuk Okulu, maddeci filozoflar Empedokles ve Anaxagoras'ın ardından Leukippos ve onun öğrencisi Demokritos tarafından benzer bir materyalizm doğrultusunda oluşturdukları ve geliştirdikleri atom düşüncesiyle anılan felsefe okulu.

Insan vücudunda kaç boşluk bulunur?

Insan vücudunda kaç boşluk bulunur?
1- Kafatası boşluğunda: Beyin, Beyincik, Soğanilik 2- Göğüs boşluğunda Yemek borusu, Soluk borusu, akciğer, kalp 3- Karın boşluğunda Mide, Pankreas, Böbrekler, Karaciğer, Bağırsaklar 4- leğen boşluğunda Üreme organları ve idrar torbası 5- Omurga boşluğunda: Omurilik ve sinirler bulunur.

Boşluk genel olarak, bir şeyin olmadığı, kesintiye uğramış ya da kapanmamış alanları ifade eder. Boşluk, fizikte, mekânda, felsefede, sanatta ve tasarımda farklı anlamlarla kullanılabilir. Fizikte, boşluk kavramı genellikle kuantum mekaniği bağlamında ele alınır, parçacıkların birbiriyle yok olması sonucu oluşan bir zemin olarak tanımlanabilir.

Mimaride, boşluk mekan olarak tanımlanır ve içinde yaşanan, mimari olarak biçimlendirilmiş üç boyutlu bir olgu olarak ifade edilir. Aynı şekilde, tasarımda da boşluk önemli bir elemandır. Mikro beyaz boşluklar tasarımda öğeler arasındaki küçük boşlukları ifade eder. Sanatta ise boşluk kavramı, sanat eserlerinin yokluğundan daha fazlasını ifade eden ve üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur.

Felsefede, boşluk farklı filozoflar tarafından ele alınmıştır. Örneğin, Anadolulu Parmanides boşluğu bir varlık olarak tanımlamış, Leukippos ise boşluğun varlıkların temel ögesi olduğunu ileri sürmüştür.

Son olarak, insan vücudunda farklı boşluklar bulunmaktadır. Kafatası boşluğu, göğüs boşluğu, karın boşluğu, leğen boşluğu ve omurga boşluğu gibi farklı bölgelerde vücut boşlukları bulunur. Bu boşluklar, organların ve sistemlerin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için önemlidir.

Element nedir ve ozellikleri nelerdir?

Hmax nelere baglidir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt