- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Boot ini ne işe yarar?
BOOT.INI'de işletim sistemi seçenekleri ve bu işletim sistemlerinin nerelerden yükleneceği bilgisi vardır. Önyükleme ekranını getiren dosyadır. Buradan başlatılmak istenilen işletim sistemi seçilir. Bu kısımda en sık karşılaşılan problem ise boot.ini dosyasının bulunamamasıdır.
Windows 10 ne zaman çıktı?
1985 yılındaki ilk Windows 1.0 iki adet floppy disk'e sığabiliyordu. İhtiyaç duyduğu sistem gereksinimi ise 256kb sistem belleği ve bir grafik kartıydı. Eğer çoklu program çalıştırmak isterseniz de 512kb belleğe sahip bir sabit disk satın almanız gerekiyordu.
Bilgisayarın ilk açılma işlevini yerine getiren sisteme ne ad verilir?
Bilgisayarın yazılımlarını ve donanımlarını hazır hale getirir. Bu işleme booting denir. BIOS (Basic Input/Output System; Temel Giriş/Çıkış Sistemi), bilgisayarın ilk açılma işlevini yerine getiren yazılımdır.
Bilgisayar açıldıktan sonra karşımıza gelen ilk ekran görüntüsüne ne ad verilir?
Ardından Windows açılır. Windows ilk açılış ekranının diğer adı "masaüstü"dür. Masaüstü (desktop) adından da anlaşılacağı üzere çalışmaların yapıldığı bir masanın üzeri olarak düşünülebilir.
Boot komutu nedir?
/boot : Boot, işletim sisteminin yüklenme evresidir. /boot klasörü, boot işlemi için gereken her şeyi içerir. Bilgisayarın başlangıç (boot) aşamasında gerekmeyen ayar ve yapılandırma dosyaları burada bulunmaz; başka klasörlerden gerektiği zamanlarda yüklenir.
Ilk işletim sistemi ne zaman?
Windows ilk olarak 1981 yılında Microsoft firması tarafından piyasaya PC uyumlu MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) (Windows 1.0, 2.0, 2.1x, 3.0, 3.x, vb.) işletim sistemi olarak tanıtıldı.
1965–1980 3. İlk işletim sistemi IBM tarafından geliştirilen OS/360 sistemidir. 2. nesilde bir program bitmeden başka bir program başlayamıyordu.
Microsoft Windows 11 ne zaman çıkacak?
Windows işletim sisteminin yeni sürümü Windows 11 29 Ekim 2021 Cuma günü itibariyle kullanıcıların hizmetine sunuldu.