Modoratör
Efsanevi Üye
Bölge yönetimi ne demek?
Bölge yönetimlerinin varlık sebebi kalkınma, plânlama ile gelecege dönük olarak devlet faaliyetlerinin koordine ve senkronize edilmesidir. Bölgenin fonksiyonel açıdan baslıca amacı yerinden yönetimin gerçeklestirilmesi degildir. Bölgenin yeni görevi devlet faaliyetlerinin koordine ve uyumlu bir sekilde düzenlenmesidir.
Bölge kuruluşları nelerdir?
Yer yönünden yerinden yönetim kuruluşları il özel idareleri, belediyeler ve köyler yani yerel yönetimlerdir. Hizmet yerinden yönetim kuruluşlarına örnek olarak ise üniversiteler, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, barolar, ticaret ve sanayi odaları, düzenleyici ve denetleyici kurumlar verilebilir.
Belge yönetim süreci hangi aşamalardan oluşur?
Belge Yönetimi Dört Aşamada Ele Alınmaktadır. Bunlar; (1) üretim-dolaşım (2) dosyalama-erişim-kullanım (3) depolama-koruma (4) değerlendirme-düzenlemedir.
Yönetim kuruluşları nelerdir?
Yönetim kuruluşları nelerdir?
Türkiye'de yerel yönetim birimleri 1982 Anayasası hükümlerine göre; il özel idaresi, belediyeler (büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri) ve köylerdir. Kanunla il kurulduğunda, İl özel idareleri ve il belediyeleri de kurulmuş olur.
Belge yönetiminin ana kapsamları nelerdir?
Belge yönetiminin ana kapsamları nelerdir?
Bir kurumun bu belgeleri doğru şekilde kullanabilmesi için uygulayacağı belge yönetimi programı kuruma birçok avantaj sağlar.
- Karar verme.
- Yasal destek ve yasal belge sağlama.
- Kırtasiyeciliği önleme ve maliyet azaltma.
- Yeni belgeler için referans olma.
- Belgelerin kontrolü için sistematik yaklaşım sağlama.
Türk idare sistemi hangi ülkeden alınmıştır?
İdari rejim olarak adlandırılan ve Türkiye'de uygulanan idare hukuku, genç bir hukuk dalıdır ve tedvin (derleme) edilmemiştir.1789 Devrimi'nden sonra Fransa'da ortaya çıkmıştır. İçtihatlara dayanmaktadır.
Devletin kurumları nelerdir?
Kamu Kurum ve Kuruluşları
- Türkiye Büyük Millet Meclisi.
- Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
- Başbakanlık.
- Adalet Bakanlığı
- Milli Savunma Bakanlığı
- İçişleri Bakanlığı
- Dışişleri Bakanlığı
- Maliye Bakanlığı
Gizlilik dereceli evrak türleri nelerdir?
2) Gizlilik Dereceli Evraka Yapılacak işlemler Senetle el değiştirecek evrak ise kontrolsüz ve kontrollü olmak üzere ikiye ayrılır. Kontrolsüz evrak, gizli ve özel gizlilik derecesini haiz evraktır. Bunlar, senetle teslim alınır ve senetle teslim edilirler.