Editör
Efsanevi Üye
Böcek Epidemiyolojisi nedir?
BÖCEK EPİDEMİYOLOJİSİ NEDİR? Böcek salgınlarının durumu, dağılımı, görülme sıcaklıkları, nedenleri ve etkileyen diğer faktörleri inceler. Böceklerin birey sayısı. Belirli bir zaman içerisindeki artışı temel konusudur.
Böcek iklimi nedir?
Böcek iklimi nedir?
Sıcaklık 26oC olarak kabul edilir. Böcekler için ekstrem sıcaklık -50 ile 65 oC arasıdır.
Boşaltım atıkları nelerdir?
Boşaltım atıkları nelerdir?
Boşaltımı yapılır olan zararlı atık maddeler; karbondioksit gazı, madensel tuzların ve suyun fazlası, üre, safra salgısı, amonyak, ürik asit şeklinde sıralanabilir.
Böcek ekolojisi ne demek?
Böcek ekolojisi, böceklerin, bireysel olarak veya bir topluluk olarak, çevreleyen çevre veya ekosistemle nasıl etkileşim kurduğuna dair bilimsel bir çalışmadır. Böcekler, ekosistemlerindeki en önemli rollerden birini oynarlar ve bu, toprağı havalandırmak gibi birçok rolü içerir.
Böceklerin uçuş hızı neye bağlıdır?
Böceklerin uçuş hızı neye bağlıdır?
Uçuş hızı artarken, böcek vücudu baş aşağı o eğilime yönelir ve daha çok yatay olur. Bu ön alanda azalma ve sonuç olarak vücut sürtünmesine sebep olur. Sürtünmenin artması hızın artması ile artar ve böcekler verimlilik daha önemliymiş gibi uçuşlarını daha verimli kılarlar.
Monofag ne demek?
Monofag ne demek?
(Yun. monos: tek; phagein: yemek) Daha çok böcekler için kullanılan, tek tip besinle beslenen canlı.
Misetofag nedir?
Aldıkları besin çeşidine göre böcekler bitkisel besinle beslenen fitofag böcekler, hayvansal besinle beslenen, zoofag böcekler, çürükçül maddelerle beslenen saprofag böcekler, miselle beslenen misetofag böcekler ve pislikle beslenen sakrofag böcekler şeklinde gruplandırılır.
Boşaltım nedir hayvanlarda?
Boşaltım nedir hayvanlarda?
Boşaltım organı malpighi tüpleridir. Artık maddeler ve vücut sıvısı, tüplerin kapalı olan ucundan alınarak sindirim kanalının son kısmına getilir. Artık maddelerdeki fazla su burada geri emilir. Boşaltım maddeleri ve sindirim artıkları dışkı şeklinde atılır.