- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Biz neden karavan ruhsatı almıyoruz?
Karavan dönüşüm sürecinin tüm videolarını buradan izleyebilirsiniz. Biz Neden Karavan Ruhsatı Almıyoruz? Karavana dönüştüreceğimiz aracın dönüşüm sürecine henüz tam olarak başlamış sayılmayız. Şu an ufak tefek bazı değişiklikler yapıyoruz ve kullanacağımız malzemelere netlik kazandırmaya çalışıyoruz.
Biz de karavan ruhsatı için gerekli araç uygunluk belgesi veriyoruz.?
Ben de hem karavan ruhsatı için gerekli araç uygunluk belgesi vermeye yetkili mercii olan Türk Standartları Enstitüsüyle hem de karavan için proje çizen mühendislik firmalarıyla görüşerek bilgiler aldım. Şimdi hep birlikte karavan ruhsat işlemlerine ve maliyetlerine azıcık ucundan göz atalım ve maliyet karşılaştırmalarına bakalım.
Karavanlarla ilgili yasal düzenlemeler ve vergiler nelerdir?
Şimdi karavanla ilgili yasal düzenlemeler ve vergiler hakkında bilgilere şöyle bir göz atalım. İtiraf ediyorum, karavanlarla ilgili yasal düzenlemeler kafamı çok ama çok karıştırıyor. O yüzden bu güne kadar bununla ilgili bir yazı yazmamak için epey cebelleştim. Motokaravanlar ve çekme karavanlar birbirinden farklı düzenlemelere sahip.
Hangi yerden çekilebilir motor karavanlar?
Bir yere gittiğinizde çekme karavanınız varsa karavanı sabit bir yerde bırakıp aracınızla gezebilirsiniz. Ama motor karavan için aynı şey geçerli değildir. Motor karavan sahipleri gittikleri çevrelerde gezebilmek için genelde küçük bir scooter veya bisiklet taşırlar. Bazı karavan kamp alanlarında çekme karavan söz konusu olduğunda araç için ayrı
Karavan güneş paneli ve elektrik ürünlerini incelemek ve fiyat karşılaştırması yapmak için buraya tıklayın. Karavan projesi çizimi karavan ruhsatı alabilmek için zorunlu olan adımlardan bir tanesi. Bahsi geçen projenin yetkili bir mühendis tarafından yapılıyor olması lazım ve sanırım bu iş epey zor.
Peki, motorlu karavanlar nelerdir?
Yazımıza avukat olmanın bana verdiği yetkiye dayanarak hemen bir yönetmelikten alıntı yaparak başlayayım. Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne göre motorlu karavan, en az aşağıdaki ekipmanları kapsayan, yatacak yeri olan özel maksatlı M sınıfı SA kodlu motorlu araçtır.
Hangi bir araçla karavana dönüştürüyoruz?
Volkswagen Transporter aracımızı karavana dönüştürürken yaptığımız harcamaların tamamına buradan ulaşabilirsiniz. Yukarıda saydığım dört madde bir aracı karavana çevirmek ve karavan ruhsatı almak istediğinizde net ve kesin olarak yapmanız gereken harcama kalemleri. Bu süreçte eminim bunlar dışında başka masraflar da çıkıyordur.