Editör
Efsanevi Üye
Bitüself nedir?
BTM Bitüself; Elastomerik modifiye bitüm esaslı, soğuk uygulamalı, kendinden yapışkanlı, çok amaçlı kullanıma sahip, su ve ses yalıtım bantıdır. Esnek ve kendinden yapışkanlı olması sebebi ile kolay uygulanır ve arabalarda her yüzeye kolayca yapışır.
Ses hangi ortamda daha fazla soğurulur?
Ses hangi ortamda daha fazla soğurulur?
Ses en hızlı katılarda en yavaş ise gazlarda yayılır. Sesin bu farklı ortamlardan arasındaki geçişini engellemek için yapılan çalışmalara ses yalıtımı denir. Ses yalıtımında genel olarak yumuşak ve gözenek barındıran malzemeler kullanılır. Bu malzemeler sesin yayılma hızını düşürerek yalıtım sağlarlar.
En iyi ses yalıtım malzemesi hangisi?
Ses yalıtım malzemeleri içinde en çok tercih edileni yumurta sünger ses yalıtım malzemeleridir.
Bitüself koku yapar mı?
Bitüself koku yapar mı?
amacınız kaliteli bir ses yalıtımı ise istediğiniz kullanacağınız ürün dynamat tır, bitüself zaten ses yalıtım malzemesi bile değil,su izole malzemesidir.
Firex sünger nedir?
Kendinden yapışkanlı Firex Yalıtım Süngeri; HFCL, asbest, formaldehit gibi sağlığa zararlı kimyasal maddeler ve kanserojen boyalar içermeyen güvenli, dayanıklı, sağlam ve yüksek kalitedeki doğal elastomerik kauçuk köpüğünden üretilmiştir. Doğal kauçuk reçinesinden elde edildiği için elastik yapıdadır.
Maddeler tarafından soğurulan sese ne olur?
Maddeler tarafından soğurulan sese ne olur?
Genel olarak ses bir ortamda yayılırken engelle karşılaştığında sesin bir bölümü engel tarafından soğurulur, bir kısmı engelden yansır, kalanı da engelin diğer tarafına geçer. Ses şiddeti soğuruldukça azalır. Örneğin, flütünüzde sesin oluştuğu kısmı bir parça keçe ile kapattığınızda sesi yine duyarsınız.
Sesin yayılmasını engelleme çalışmalarına ne denir?
e. İstenmeyen seslerin yayılmasını engellemek için yapılan uygulamalara ses yalıtımı denir.
Ses yalıtım süngeri işe yarıyor mu?
Ses yalıtım süngeri işe yarıyor mu?
Akustik süngerler akustik ses yalıtımı sağlayan ortam akustiğini düzenleyen ses yalıtım malzemesidir. Tek başına duvarlarınıza uyguladığınızda ortamdaki yankı gibi istenmeyen etkilerden arınabilirsiniz. Ama tek başına kullanıldığı takdirde çok şiddetli sesleri kesemez.
Ses geçirmeyen malzeme nedir?
Ses geçişlerini önlemek için kullanılan ses yalıtım malzemeleridir. Epdm ses bariyeri, bariyerli süngerpan, bondex süngerpan, taş yünü, heraklite ahşap yünü, ses yalıtımı bandı gibi malzemeler doğru uygulaama yapılır ise sesi %90 kesmektedir.