Modoratör
Efsanevi Üye
Bitümlü yol nedir?
Bitüm ham petrolden elde edilen ve inşaat sektöründe özellikle yol inşaatları, yol bakımı ve yalıtım malzemesi olarak geniş yelpazelerde kullanılan yüksek viskoziteye sahip bir hidrokarbon atığıdır.
Bitüm zift nedir?
Petrolün bir parçasıdır ve endüstriyel olarak vakumlu damıtma ile üretilir. Bitüm çok açışkan, siyah ve yapışkan olan yüksek hidrokarbonların karışımıdır. Bitüm kesinlikle katran(zift) değildir ! Zift , kömürden imal edilir, benzinde çözülmez.
Asfalt tabakası nedir?
Asfalt tabakası nedir?
Trafik yüklerine doğrudan maruz kalan asfalt üstyapı genellikle aşınma, binder ve bitümlü temel olmak üzere üç tip asfalt tabakasından oluşur. Yol tipine, trafiğine, çevre ve iklim şartlarına bağlı olarak uygulanacak asfalt tabakalarının özellikleri ve kalınlıkları farklılık gösterir.
Bitümlü boya nedir?
Bitümlü boyalar, adından da anlaşılacağı gibi, sıvı veya yarı sıvı formda uygulanmak üzere tasarlanmış bitüm esaslı kaplama ürünleridir. Bu boyalar, esas olarak, mineral ispirto veya neft gibi başka bir çözücü içinde çözündürülmüş hidrokarbon malzemelerden oluşur.
Bitüm nerelerde kullanılır?
Ticari açıdan bakıldığında bitüm, çatı ve asfaltlama uygulamalarında, asfalt karışımlarında ve endüstriyel ürünlerde uzun süredir yaygın olarak kullanılan düşük maliyetli bir termoplastik malzemedir.
Hazır zift nasıl kullanılır?
Hazır zift nasıl kullanılır?
Ambalajında kullanıma hazır halde bulunur. Uygulama kolaylığı için selülozik tiner, benzin ya da mazot ile inceltilebilir. Su izolasyonu sağlamak amacı ile 1 kg/m2 kullanılması önerilir. Uygulama işleminin kıl fırça ile yapılmasına dikkat edilmelidir.
Yollara sıcak asfalt yapılmasının sebebi nedir?
Yollara asfalt dökülmeden önce ısıtılır. Böylece viskozitesi azalmış olur. Sıvıların viskozitesi azaldıkça akış hızlarıartar. Bu nedenle sıcak asfalt yola daha kolay yayılır.
Bitüm esaslı sürme su yalıtımı nedir?
Su ve Nem Yalıtımı / Bitüm Esaslı Su Yalıtımı 2 bileşenli polimer bitüm esaslı, çatlak örtücü, güvenli su yalıtım malzemesi Bitüm esaslı likit malzemeler özellikle perdelerde temelden gelen bitümlü membran yalıtım örtülerini tamamlayıp bohçalamanın devamını sağlamak amacı ile kullanılır.