Son Konular

Bitkilerde İletim Dokusu

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

SoruCevap

Bitkilerde İletim Dokusu Nedir?

Bitkilerde İletim doku

İletim dokuda su ve organik maddeler taşınmaktadır

Odun Boruları

Hucreler arasındaki ceperler erimiştir Olu hucrelerden oluşur Odun borularının gorevi su ve suda erimiş tuzları taşımaktır Kokteki emici tuylerle topraktan alınan su, bitkinin diğer organlarına taşınmaktadır Taşıma aşağıdan yukarı tek yonludur ve soymuk borularına gore hızlıdır

Soymuk Boruları
Tek sıra halinde ust uste dizilmiş canlı hucrelerden oluşur Hucreler arasındaki ceper tamamen erimiştir Bu yuzden kalburlu borular adınıda alır Soymuk borularının yanında arkadaş hucreleride bulunur

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

Termometre Ceşitleri

S

Ateş Pahası Ne Demektir

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri