Son Konular

Birseyler nasil?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Birseyler nasil?

BİR ŞEYLER NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre "bir şeyler" ayrı yazılır.

Bir şeyi de nasıl yazılır?

Bir şeyi de nasıl yazılır?
TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, "bir şey" şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Yani Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "bir şey"dir.

Yiyeceğim nasıl yazılır?

Yiyeceğim nasıl yazılır?
Bazı örneklerde görülen "yiyicek" yazımı imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "yiyecek"dir. "Yenmeye elverişli olan her şey."

Hiçbir bitişik mi ayrı mı?

Biraz, birçok, birçoğu, birkaç, birkaçı, birtakım, herhangi, hiçbir, hiçbiri belirsizlik sıfat ve zamirleri de gelenekleşmiş olarak bitişik yazılır.

Bir şey ayrı mı?

Bir şey ayrı mı?
Türk Dil Kurumu'nun sitesindeki sözlükten arama yapıldığı zaman, kelimenin; "bir şey" biçiminde yazıldığı ortaya çıkmaktadır. Yani Türk Dil Kurumu'nun esas alındığı imla kurallarına göre, kelimenin doğru yazım şekli; "bir şey" biçimindedir.

Da de nasil yazilir?

Da de nasil yazilir?
Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi.

Yicem mi yiyeceğim mi?

Buna karşılık tek heceli olan demek ve yemek fiillerinde, söyleyişteki i ünlüsü yazıya da geçirilir: diyen, diyerek, diyecek, diyelim, diye; yiyen, yiyerek, yiyecek, yiyelim, yiye, yiyince, yiyip vb. Ancak deyince, deyip sözlerindeki e yazılışta korunur.

Yiyorum mu yiyorum mu?

Yiyorum mu yiyorum mu?
Yiyeceksin.. Yiyecek.. Şimdiki zamanda "Yiyo" oluyor, kök.. "Yiyorum, yiyorsun, yiyor.. (Yazı dilinde yiyiyorum, yiyiyorsun, yiyiyor..) Doğru.. Yemek fiili düzensiz..

Ard arda nasıl yazılır?

Ard arda nasıl yazılır?
Yazım hatası en çok yapılan kelime grupları içerisinde art arda sözcük grubu yer almaktadır. Sadece bitişik ya da ayrı olarak değil, aynı zamanda harf bazında da yanlış yazılan sözcük grupları içerisinde bulunuyor. Ard Arda Nasıl Yazılır? Bu kelimenin doğru yazımı, 'Art arda' biçimindedir.

Bir şey ve her şey nasıl yazılır?

Yani Türk Dil Kurumu'na göre her şey kelimesi ayrı olarak yazılır. Türk Dil Kurumu'nun her şeyin yazılı ile ilgili verdiği örnekler şöyle… Sonuç olarak "her şey" kelimesinin birlikte yazılması yanlıştır. Bu kelimenin doğru yazılışı "her şey" şeklinde olmalıdır.

Bir şey mi?

Bir şey mi?
Yani Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "bir şey"dir. Dolayısıyla TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda birşey kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. Sonuç olarak birleşik şekilde yazım yanlış, ayrı şekilde yazılış ise doğru şekilde kullanımdır. "Şey" sözcüğü daima ayrı yazılır, asla bitişik yazılmaz.

Birseyler nasil yazilir konusunda detayli bir bilgi vermissiniz, cok tesekkur ederim. Kelimelerin dogru yazimi konusunda bilgi almak cok onemli. Ayrıca yicem mi yiyeceğim mi, yiyorum mu yiyorum mu gibi sorularin cevaplarini da iceren bilgilerle bu konuya daha genis bir bakis acisi kazandirdiniz. Elinize saglik!

Portre fotograf cekimi nedir?

Enzim aktivitesi ne demek?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt