Son Konular

Birlesik zamir ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Birleşik zamir ne demek?

BİRLEŞİK ZAMİRLER, ÖZELLİKLERİ (YAPISINA GÖRE ZAMİRLER) (YAPISINA GÖRE KELİMELER) (TÜRKÇE DERSİ KONU ANLATIM) En az iki sözcüğün birleşmesinden oluşan zamirlerdir. Örnekler: birçoğu, kimse, birkaçı, herhangi biri, birazı, hiçbiri, birazı, şöyle (şu+öyle), böyle (bu+öyle), birtakımı…

İsmin yerini tutan sözcüklere ne ad verilir?

İsim olmadığı halde cümlede ismin yerini tutan, herhangi bir varlığı işaret yolu ile, soru yolu ile, belli belirsiz bir şekilde karşılayan sözcüklere zamir denir. Zamirler tek başına kullanıldıklarında herhangi bir ismi karşılamazlar.
Ne soru zamiri örnekleri?
Diğer soru zamirleri şunlardır: Kim, kimler, ne, neler, nere, neresi, nereyi, nereye, nerede, nereden, kaçı, kaçımız, kaçınız, hangisi, hangimiz, hangileri, kaçıncı, kaçta, kaçtan… Örnek: Annem sana ne dedi? Bu çocuk da kim?
Basit zamir ne demek?
BASİT ZAMİRLER, ÖZELLİKLERİ (YAPISINA GÖRE ZAMİRLER) (KELİME TÜRLERİ) (TÜRKÇE DERSİ KONU ANLATIM) Hiç yapım eki almamış, kök durumunda olan ya da yalnızca çekim eki alan zamirlerdir. Örnekler: ben, şunda, bazıları, kim, bizlerden, onun, seni, bu, şu, sizler vb.

Zamir olup olmadığını nasıl anlarız?

Zamirlerin Özellikleri
- İsim soyludur.
- Bir ya da birden fazla ismin yerini tutarlar.
- Anlamdan çok görev yönü ağır basar.
- İsimlerin yerini geçici olarak tutarlar.
- İsim çekim eklerini (hâl, iyelik, çoğul ekleri) -genellikle- alabilirler.
- Tekil ve çoğul şekilleri vardır.
- Dolayısıyla cümlede isim gibi kullanılabilirler.

Zamirlerin özellikleri nelerdir?

Zamirlerin Özellikleri
Soru zamiri ne?
İsimlerin yerini soru şeklinde temsil eden, onların soru şeklindeki karşılıkları olan, onları soru halinde ifade eden kelimelerdir. "Ne" , "kim" soru kelimeleri ve bunların çekimlenmiş şekilleriyle "hangisi, kaçı…" gibi soru kelimeleri soru zamiri olarak kullanılmaktadır.
Zamir nedir nasıl bulunur?
Zamir veya adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün fonksiyonları yerine getirebilen isim soylu kelime. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler, sıklıkla zamir olarak kullanılır.

Emaye hangi boya ile boyanir?

Agartilmamis pisirme kagidi ne demek?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt