- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Bireyi tanımada test dışı teknikler nelerdir?
Test dışı teknikler, bireyin kendisi hakkındaki ve başkalarının birey hakkındaki görüşlerini içerir. Öznel yargılama ve betimsel ifadelere dayalıdır. Gözlem: Bir bireyin ya da grubun davranışlarını herhangi bir ortamda bir süre izleyerek izlenen durumdan yararlanıp belli yargılara ulaşılmasıdır.
Öğrenciyi tanımak nedir?
Öğrencinin bireysel farklılıklarını belirlemeye yönelik test ve test dışı teknikler kullanılarak yapılan çalışmalardır. Öğrenciyi kulüplere, etkinliklere, üst eğitim kurumlarına bir mesleğe doğru bir şekilde yöneltmek için öğrenciyi tanıma çalışmaları önemlidir.
Bireyi tanıma hizmetlerinde birey hakkında toplanan bilgiler okul ortamında bireye yardım etmeyi amaçlayan okul yöneticilerine, öğretmenlere, okul psikolojik danışmanlarına, anne ve babalara ve bireyin kendisine yarar sağlar.
Tanıma hatası nedir?
1)Tanıma hatası: görüşülen kişilerde ortak olan olayların ve işaretlerin tanınmaması, dikkat edilmemesi veya küçünsenmesidir.
Test dışı teknikleri nelerdir?
TEST DIŞI TEKNİKLER Gözleme Dayalı Diğer Gözlemsel Teknikler: Anekdot, Gözlem Listeler, v.b. Drama ve Oyun Teknikleri: Psikodrama, Sosyodrama, Oyun.
Test dışı teknikler nelerdir KPSS?
Test Dışı Bireyi Tanıma Teknikleri – Rehberlik
Öğrenciyi tanımak neden önemlidir?
Öğrenciler hakkında toplanan bilgiler; öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımalarına, kendi gelişimlerini daha somut olarak görebilmelerine, yetenekleri ile çalışmaları arasındaki denge ve dengesizlikleri daha açık görebilmelerine ve dolayısıyla daha iyi planlamalar yapabilmelerine yardım eder.
Bireyi Tanıma Süreci Bireyi tanımanın esas amacı elde edilen bilgileri bireyle paylaşarak kendini gerçekçi biçimde tanımasına yardımcı olmaktır. Teknik ve araçların seçiminde en önemi nokta "amaca uygunluk"tur.