Editör
Efsanevi Üye
Bir yer var biliyorum kimin şiiri?
Bir yer var biliyorum Herşeyi söylemek mümkün Epeyce yaklaşmışım Duyuyorum Anlatamıyorum Orhan Veli Kanık | Resim, Şiir, Edebiyat.
Anlatamıyorum kimin şiiri?
Orhan Veli Kanık'In Anlatamıyorum şiiri Dünyanın en çok okunan şairleri ve şiirleri arasında yer aldı. Dünyanın en büyük şiir portalı Lyrikline dünyanın en çok okunan şiirlerini açıkladı. Orhan Veli'nin Anlatamıyorum şiiri ikinci oldu.
Orhan Veli kime aşık?
Orhan Veli kime aşık?
Adı: Bella Eskenazi. Orhan Veli'nin Sere Serpe ve Anlatamıyorum şiirilerini yazdığı kadın. 16 yıldır Bebek'teki evinde yalnız yaşayan Eskenazi, geçtiğimiz yıl Kolektif Sanat'tan Ayhan Hülagü'ye konuşmuş ve edebiyat tarihine geçecek anılarını paylaşmıştı.
Istanbul'u dinliyorum kimin şiiri?
Istanbul'u dinliyorum kimin şiiri?
İstanbu'lu dinliyorum şiiri – Orhan Veli Kanık.
Aglasam sesimi Duyarmisiniz kimin sözü?
Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda ; Dokunabilir misiniz, Göz yaşlarıma, ellerinizle? ….. Orhan Veli Kanık | Şiir, Ilham veren alıntılar, Özlü sözler.
Anlatamıyorum şiiri hangi ölçü ile yazılmıştır?
Anlatamıyorum Şiirinin Birim Sayısı: Tek bentten oluşmuştur. Anlatamıyorum Şiirinin Ölçüsü: Serbest ölçü kullanılmıştır. Anlatamıyorum Şiirinin Ahenk Unsurları: Garip akımı şairleri, şiirde kafiye ve ölçüye karşı oldukları için şiirde ahengi dize içi ses, kelime tekrarlarıyla sağlamışlardır.
Ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda ne demek?
Ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda ne demek?
öyle bir his ki tüm evreni hissedebilmek ama hissedememek yetersizlik duymak. dünyadaki tüm acıları aynı anda hissetmek ve tüm sevinçlere aynı anda ortak olmak.
Can Yücel kime aşık?
Can Yücel kime aşık?
Aşklarını yazılarına, dizelerine dökmüşler. Bacağındaki bene bile şiir yazmış Can Yücel. Ama o hayatında tek bir kişiyi sevmiş. Kendi tabiriyle "Cebi delikti ama insandı" dediği Orhan Veli'yi.
Bella Eskenazi yaşıyor mu?
Istanbul'u düşünüyorum gözlerim kapalı kimin şiiri?
Orhan Veli Kanık. İstanbul`u dinliyorum, gözlerim kapalı.