- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Bir okul müdürünün görevleri nelerdir?
Müdür; kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, program ve emirlere uygun olarak okulun bütün işlerini düzenlemeye, yürütmeye ve denetlemeye yetkilidir. Müdür, kalite yönetimi anlayışına uygun olarak okulun yönetilmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesinden sorumludur.
Okul müdürünün özellikleri nelerdir?
Yapılan analizler sonucunda; okul müdürlerinin başarılı olmalarında mizahı kullanma, çalışanlarının iş doyumuna sahip olmasını sağlama, etkili iletişim kurma, özverili ve idealist olma, yetkilerini uygun bir şekilde kullanma, okul kültürünün oluşmasını sağlama, uygun fiziki şartları sağlama ve mevcut kaynakları en iyi …
Okul muduru kimdir?
Okul muduru kimdir?
Okul müdürü Milli Eğitim amaçları doğrultusunda okulların yönetiminden sorumlu olan kişidir. Aynı zamanda okul müdürü eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan kişidir. Bu nedenle okul müdürü öğrenciler için en doğru ve en sağlıklı hizmetleri verilmesi için çalışmalar yapar.
Okul müdürünün yapması gerekenler nelerdir?
Müdür; okulun öğrenci, her türlü eğitim ve öğretim, yönetim, personel, tahakkuk, taşınır mal, yazışma, eğitici ve sosyal etkinlikler, yatılılık, bursluluk, taşımalı eğitim, güvenlik, beslenme, bakım, koruma, temizlik, düzen, nöbet, halkla ilişkiler ve benzeri görevler ile Bakanlık ve il/ilçe milli eğitim …
Müdür Başyardımcısının görevleri nelerdir?
MADDE 79- (1) Müdür başyardımcısı, eğitim ve öğretim, yönetim, rehberlik ve denetim işlerinin planlı, düzenli ve amacına uygun olarak yürütülmesinden müdüre karşı sorumludur.
Müdür ne iş yapar?
Müdür ne iş yapar?
Genel Müdür, şirketin yasal temsilcisidir ve şirket işletmelerinin yönlendirilmesi ve yönetimin sorumlu kişidir. Genel Müdür, şirketten yasal olarak sorumludur ve bu bağlamda şirketin işletmelerini ve operasyonlarını etkileyen tüm yasal gerekliliklerin yerine getirildiğini denetleyen kişidir.
Bir okul müdürü nasıl olmalı?
Okul müdürü adaletli, dürüst ve güvenilir olmalıdır. İnsanların hatalarını araştırmayan, öfkesine yenik düşmeyen, hataları affedici, vicdan, merhamet, sabır sahibi ve yol gösterici olmalıdır. Ulaşılabilir, hesap verebilir, gerektiğinde özür dilemesini de bilen biri olmalıdır.
Okul müdürünü kim atar?
Oysa Yönetmeliğin, 17.maddesinde, " İller arası yer değiştirme suretiyle atamalar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamındaki eğitim kurumlarının her kademedeki yöneticileri valiliklerce atanır." hükmü açıkça, okul-kurum müdürlerinin atamasının, şu anda da valilikler tarafından yapıldığını gösteriyor.
Okul müdürü nasıl davranmalı?
Okul müdürü nasıl davranmalı?
Müdür Başyardımcısı ne demek?
Müdür başyardımcılığı kurumlarda müdürden sonra gelen kadrolardır. Görev tanımı da ilgili yönetmeliklerde belirlenmiştir. Bugünlerde aynı kurum ve aynı kadroda; 4 yılını dolduranların aynı ya da başka kuruma, 8 yılını dolduranların ise başka kurumlarda görev yapabilmeleri için süreç işlemektedir.