Son Konular

Bir kisi kac universite okunabilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Bir kişi kaç üniversite okunabilir?

Hep yıl hesabı yapıyorlar. Oysa aynı anda iki yüksek lisans da yapılabiliyor, açık öğretim hakkı, ön lisans veya lisans da yapılabiliyor. Yani kişi isterse bir anda dört okulu okuyabiliyor. Şu anda Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kararı var.

Üniversite okurken başka tercih yaparsam kaydım silinir mi?

Üniversite tercih sonuçlarına göre herhangi bir bölümü kazanan ve kazandı bölüme de kayıt yaptıran öğrenciler, kayıtlarını silebilmekteler.
KİMLER ÜNİVERSİTEYE GERİ DÖNEBİLECEK? Öğrenci affıyla ilgili düzenlemeden 18 Mayıs'a kadar ilişiği kesilen öğrenciler yararlanabilecek. Aftan yararlanmak isteyen öğrencilerin, askerlik görevi, mücbir sebepler ve sağlık nedenleri dışında 18 Eylül'e kadar yükseköğretim kurumuna başvurmaları gerekiyor.
Aynı anda en fazla kaç üniversite okunabilir?
Aynı anda iki üniversite okunabilir mi Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
2 üniversite ne demek?
İkinci Üniversite Nedir? Bir üniversiteden mezun ya da halen okumakta olanların herhangi bir sınava girmeden İstanbul Üniversitesi Açık öğretim Programlarına kayıt yaptırabileceği sisteme Sınavsız İkinci Üniversite diyoruz.

Aynı anda iki üniversite kayıt olur mu?

Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur.

Üniversite kaydını silmeden tercih edebilir mi?

Tercih yapabilirsin. Yeni kayıt yaptıracağın sırada, kayıtlı olduğun üniversiteden kaydını sildirmen yeterlidir.
– ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda farklı seviyede iki örgün programa kayıt yaptırılabilir. Örneğin, örgün eğitimde bir üniversitede lisans düzeyinde İnşaat Mühendisliği eğitimine devam ederken başka bir üniversitede veya aynı yerde örgün bir ön lisans programına kayıt yaptırılabilir.
2 tane 4 yıllık üniversite okunabilir mi?
Ikinci üniversite okumak için hangi bölümler var?
Adalet.

Le Cordon Bleu burs nasil alinir?

Gelinlik modeli nasil secilmeli?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt