- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Bir kedi neden Mırlamaz?
Eğer kediniz çok fazla mırlarken bir anda mırlamayı kestiyse stres altında ya da hasta olabilir. Kedi halsiz ve iştahsızsa, kusuyorsa ya da ishalse, çişinde veya kakasında bir tuhaflık varsa bir an önce veterinere götürmeniz iyi olur.
Kedim neden topallıyor?
Kedim neden topallıyor?
Kedilerde topallama, yüksek bir noktadan düşme (balkon gibi) ya da araba çarpması gibi travmalardan kaynaklanabilir. Özellikle kemik kırılmaları oldukça acı veren bir durumdur. Bundan dolayı kemiği kırılmış bir kedinin topalladığını görmek olağan bir durumdur.
Kedi Hirlamasi ne anlama gelir?
Kedi Hirlamasi ne anlama gelir?
Kediler sadece belirli durumlarda hırlarlar. Kedilerin hırlaması kötü bir durumu ifade etmeyebilir. Kediler genellikle çok mutlu oldukları zamanlarda hırlarlar. Özellikle sevildiklerini hissettiklerinde mutlu olduğu bu şekilde gösterir.
Kedinin ayağının kırık olduğunu nasıl anlarız?
Kırılan yerde şişme. Morarma. Kırılan uzuvda duruş anormallikleri, uzvun normal olmayan şekilde durması. Aksama, topallama.
Ayağı incinen kediye ne yapmalı?
Ayağı incinen kediye ne yapmalı?
24 saat içinde herhangi bir gelişme olmazsa veya hasar daha da kötüleşirse, bir veteriner hekime götürün. Kırık veya bağ yırtılması olup olmadığından emin olmak için bir röntgen filmini çekilmesi gerekecektir. Veteriner hekiminizin yazmadığı sürece, hayvanınıza asla reçetesiz olarak satılan ağrı kesiciler vermeyin.
Yavru kediler neden Hirlar?
Yavru kediler neden Hirlar?
Yavru kediler daha birkaç günlükken hırıldamayı öğreniyor. Yavru bir kedinin hırıldamasının annesine yönelik bir çeşit "ben buradayım" ya da "ben iyiyim" mesajı olmasının yanı sıra anne-yavru bağının bir ifade şekli olduğu düşünülüyor. Ancak kedi büyüdüğünde de bu davranışı sürdürüyor.
Kediler neden hırıltılı nefes alır?
Kedi öksürür, ateşi vardır, nabzı hızlıdır, göğsünden hırıltılı ya da fokurtulu ses gelebilir. Akciğerlerin iltihaplanması olan pnömoni, bir virüs, bakteri, alerji ya da parazitten kaynaklanabilir. Daha kolay nefes alabilmesi için.