Modoratör
Efsanevi Üye
Bir işletmenin hukuki statüsü nedir?
1. İşletmenin Hukuki (yasal) Statüsü: İşletmenin, tek kişi işletmesi, adi ortaklık, kollektif ve komandit gibi şahıs (kişisel) ortaklıklar veya anonim ortaklık gibi sermaye ortaklığı biçiminde kurulmuş olması bunların büyüklüklerinin bir göstergesidir.
İşletme faaliyetlerinde kullanılacak varlıklar nelerdir?
Işletmelerde kaynakları kullanarak varlık satın alınmaktadır. Işletmenin kasa veya bankasındaki parası ile ticari mal, kısa zaman içinde paraya dönüşecek varlıkları oluştururken bina, makine ve demirbaşlar; işletme faaliyetinde kullanılacak varlıkları oluşturmaktadır.
İşletme Finansının yerine getirmek durumunda olduğu başlıca iki fonksiyon nedir?
İşletme Finansının yerine getirmek durumunda olduğu başlıca iki fonksiyon nedir?
İşletmeler faaliyetlerini yerine getirirken dolayısıyla amaçlarına ulaşırken yerine getirdikleri birçok fonksiyon vardır. Söz konusu bu işletme fonksiyonları temel olarak Yönetim, Pazarlama, Üretim ve Finans olarak gruplandırılabilir. Bu faaliyetler yerine getirilirken yönetim fonksiyonları gerçekleştirilir.
Işletmelerde çalışma sermayesi düzeyi hangi faktörlere bağlıdır?
Üretim miktarı (çok üretim çok İşletme sermayesi ihtiyacı) Üretim süresi (uzun süre daha fazla sermaye ihtiyacı doğurur) Kısa vadeli borçlarının vadesi ve buna bağlı ortalama borç ödeme süresinin değeri (uzun vade daha az sermaye ihtiyacı doğurur)
Hukukta statü nedir?
bir kişinin/kurumun kanunda yazılı olan şekli, tanımı.
Şirket statüsü ne demek?
Şirket statüsü ne demek?
Statü ne demek? (Ekonomi) Bir şirketin ana kuruluş sözleşmesi, tüzük. 2. Toplum içinde bir kimsenin durumu, kazandığı saygınlık. 3. Bir kimsenin çalıştığı kurumdaki idari hiyerarşi içindeki yeri, kadro durumu, yetki ve sorumluluk derecesi.
Bir işletmenin faaliyetleri nelerdir?
Genel olarak faaliyet; işletmenin kurulması, yatırım kararlarının alınması, kaynakların temin edilmesi, tedarikçilerden hammadde alınması ve bedelinin ödenmesi, mamul veya hizmet üretimi, mal veya hizmetin pazarlama ve satışı, müşterilerden tahsilat yapılması, satış sonrası destek hizmetlerinin verilmesi gibi …
İşletmenin kaynaklarını ne gösterir?
Bilanço, işletmenin belli bir alandaki ekonomik ve finansal yapısını gösteren finansal tablodur. İşletmenin belli anda sahip olduğu ekonomik değerleri(varlıkları-aktifi) ve bu değerleri finanse etmekte kullandığı kaynakları (pasifi) gösteren bir tablodur.
İşletme fonksiyonlari nedir?
İşletme fonksiyonlari nedir?
Ticari işletmelerde temel fonksiyon, üretim işletmelerinin ürünlerini satın alarak, gereksinim duyanlara satmaktır. Bu işletmelerde teknik üretim departmanı ve yan fonksiyonları bulunmaz. Halkla ilişkiler, reklam, planlama, dağıtım ve yardımcı fonksiyonlar bulunur.
İşletme fonksiyonları nelerdir açıklayınız?
İşletme Fonksiyonları Nelerdir?
- Yönetim Fonksiyonu. Planlama. Örgütleme. Yöneltme.
- Üretim Fonksiyonu.
- Pazarlama Fonksiyonu. Pazarlama Karmasının Oluşturulması
- Finans Fonksiyonu. 5 Finansal Oran Türü Likidite Oranları Faaliyet Oranları
- İnsan Kaynakları Fonksiyonu.
- Halkla İlişkiler Fonksiyonu.
- Araştırma ve Geliştirme Fonksiyonu.