Son Konular

Bir dis hekimi kac poliklinik acabilir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Bir diş hekimi kaç poliklinik açabilir?

Bütün bu düzenlemelerin birlikte değerlendirilmesinde, dişhekimlerinin birden fazla muayenehane açmalarının mümkün olmadığı, diş hekimlerinin ancak bulundukları ildeki poliklinik, merkez veya özel hastanelerde birden fazla yerde çalışma yapmalarının mümkün olduğu sonucuna varılmaktadır.

Diş hekimi mide ilacı yazabilir mi?

Diş hekimi mide ilacı yazabilir mi?
Son günlerde sıkça sorulan diş hekimleri mide ilacı yazabilir mi ,yazamaz mı soruları var. Diş hekimleri kesinlikle mide ilacı yazamaz yazsa bile karşılanmaması gerekir. Karşılanması kesinti nedenidir. (11) Diş hekimleri yalnızca doğrudan ağız ve diş ile ilgili ilaçları reçete edebilir.

Devlette çalışan diş hekimi klinik açabilir mi?

Devlette çalışan diş hekimi klinik açabilir mi?
Kamuda çalışan doktorlara muayenehane açması yasaklandı. Daha sonra Anayasa mahkemesi öğretim üyelerine kısıtlama getiren düzenlemeyi iptal etti. Böylece Kamuda çalışan hekimlerin muayenehane açması yasaklanır iken,Kamu Üniversitelerinde çalışan öğretim üyeleri muayenehane açabildi.

Diş hekimi hem devlette hem özelde çalışabilir mi?

Dolayısıyla, 1219 Sayılı Kanun'un 12. maddenin 2. fıkrasının ( a ) bendi kapsamında kamuda görev yapan hekimlerin ( üniversite yönetim üyeleri hariç ) aynı zamanda özel sağlık kurumu ve kuruluşlarında çalışmalarına bu nedenle imkan bulunmamaktadır.

Diş hekimi iki muayenehane açabilir mi?

Diş hekimi iki muayenehane açabilir mi?
Bilindiği üzere, diş hekimlerinin birden fazla muayenehane açması 1219 sayılı Yasanın 43. maddesindeki özel hükümle yasaklanmıştır.

Diş hekimi rapor verebilir mi?

Diş hekimi rapor verebilir mi?
Tabip ve diş tabibi bir kimsenin sıhhi durumu hakkında, ilmi metodları tatbik suretiyle bizzat yaptığı muayene neticesinde edindiği vicdani ve fenni kanata ve şahsi müşahadesine göre rapor verir. / Hususi bir maksatla veya hatır için rapor veya herhangi bir vesika verilmez.?

Devlet hastanesinde çalışan doktor muayenehane açabilir mi?

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI Bu yasaya göre, bir kamu kurum ve kuruluşunda (tıp fakültesi hastanesinde, devlet hastanesinde, askeri hastanede) çalışsın çalışmasın, her doktorun muayenehane açma ve hasta kabul etme hakkı ve yetkisi vardır.

Kamuda çalışan diş hekimi özelde çalışabilir mi?

Kamuda çalışan diş hekimi özelde çalışabilir mi?

Evet, kamuda çalışan diş hekimleri özelde de çalışabilirler. Ancak, bu durumun bazı kısıtlamaları bulunmaktadır. Örneğin, 1219 Sayılı Kanun'un 12. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi kapsamında kamu görevinde bulunan hekimlerin (üniversite yönetim üyeleri hariç) aynı zamanda özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarına izin verilmemektedir. Dolayısıyla, bu düzenlemeye göre kamuda çalışan diş hekimleri özelde çalışabilmektedir ancak belirli kısıtlamalar ve şartlar çerçevesinde bu faaliyeti yürütebilmektedirler.

Penti halka acik mi?

Afete direnclilik nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt