Editör
Efsanevi Üye
Bilinenden bilinmeyene ilkesi nedir?
4) Bilinenden Bilinmeyen İlkesi: Ön öğrenmeler ve hazırbulunuşluk göz önünde tutularak bilişsel ve duyuşsal tutumu geliştiren ilkedir. Bildiğinin üstüne bilinmeyenin eklenmesiyle özgüven arttırıcı bir ilke olarak karşımıza çıkar.
Buluş yoluyla öğretim nasıl yapılır?
Buluş yoluyla öğretme yaklaşımında ise, öğrenciye hazır bilgi verilmeyerek onun ilke, genelleme ve tanımlara ulaşması sağlanmaya çalışılır. Bu stratejide bireyin meraklandırılması, konunun esasına kendi etkinlik ve gözlemleriyle ulaşması söz konusudur.
Öğretimde içeriğin basitten karmaşığa bilinenden bilinmeyene doğru sıralanması programlı öğretimin hangi ilkesi ile ilgilidir?
Öğretimde içeriğin basitten karmaşığa bilinenden bilinmeyene doğru sıralanması programlı öğretimin hangi ilkesi ile ilgilidir?
Yaşama yakınlık ilkesi; somuttan soyuta, bilinenden bilinmeyene ve yakından uzağa gibi ilkelerin temelini oluşturur. Okul, öğrencinin hayata hazırladığı için okuldaki öğretim de doğrudan yaşamın kendisi olmalıdır.
Yansıtıcı düşünme nedir nasıl uygulanır?
Yansıtıcı düşünme nedir nasıl uygulanır?
Yansıtıcı Düşünme (İng: Reflective Practice), kendinizi geliştirmek için deneyim ve eylemlerinizi aktif olarak analiz etmek demektir. Örneğin bir atlet, bir antrenmanda yaptığı hataları gözden geçirip tekrarını önlemek için çözümler bularak, yansıtıcı düşünme yapabilir.
Sunuş yoluyla öğretim nasıl yapılır?
Alış yoluyla öğrenme ya da "sunuş yoluyla öğretim"modelinde öğretmenin görevi öğrencilerin öğrenebilmesi için,konuyu en uygun bir şekilde organize ederek yapılandırma;uygun metaryelleri seçme;daha sonra da konuyu genelden özele doğru sistemli ve anlamlı bir şekilde öğrencilerin öğrenmelerini sağlamaktır.
Sunuş yoluyla öğretim hangi tür ve düzeyde kazanımların öğretiminde kullanılır?
Sunuş yoluyla öğretimin ezberden çok anlamlı öğrenmeyi oluşturması sağlanmaya çalışılmalıdır. Bu sebeple bu yaklaşımın kullanımı düz anlatımdan çok farklıdır. Özellikle soyut konuların öğretiminde kullanılmaktadır.
Basitten karmaşığa ne anlama gelir?
Basitten karmaşığa ne anlama gelir?
verilecek bilgi ve orneklerin basitten karmasiga dogru veya kolaydan zora dogru verilmesidir. bu sayede, ogrenen bireyin ozguvenini ve konuya iliskin motivasyonunu artirir. kolaydan zora ilkesi olarak da bilinir.