Modoratör
Efsanevi Üye
Bilimsel makalelere nereden ulaşılır?
Akademik Makale Siteleri Nelerdir? Bilimsel Makale Siteleri
- ScienceDirect. Elsevier'in önde gelen akademik literatür programı olan sciencedirect ile araştırmacılar tam metinli dergi makaleleri, kitapları içeren milyonlarca yayına ulaşabilirler.
- SpringerLink.
- Web of Science.
- Scopus.
- ResearchGate.
- Google Akademik.
Bilimsel makaleler nelerdir?
Bilimsel makale, bilimsel yazım kuralları temel alınarak, özgün araştırma sonuçlarının açıklandığı, yazılmış ve basılmış bir rapordur. Giriş, yöntemler, sonuç ve tartışma bölümlerini içerir. Bilimsel makale akademik konuları içerir. Kullanılan kaynakların gösterilmesi zorunludur.
Bilimsel bir makale nasıl yazılır?
Bilimsel bir makale nasıl yazılır?
Akademik Makale Nasıl Yazılır?
- Makalesini Yazacağınız Çalışmaya Karar Verin.
- Bir Makale Şablonu Oluşturun.
- Literatüre Hakim Olun.
- İlk Önce Makalenin Metodoloji Kısmını Yazın.
- Literatürü Bir Şablona Oturtun.
- Makalenin Sırasıyla Giriş, Sonuçlar, Tartışma ve Özet Bölümlerini Yazın.
- Makalenizdeki referanslarınızı Kontrol Edin.
Veri tabanı yönetim sistemleri nelerdir?
Veri tabanı yönetim sistemleri nelerdir?
Veri tabanı yönetim sistemi (VTYS, İngilizce: Database Management System, kısaca DBMS), veri tabanlarını tanımlamak, yaratmak, kullanmak, değiştirmek ve veri tabanı sistemleri ile ilgili her türlü işletimsel gereksinimleri karşılamak için tasarlanmış sistem ve yazılımdır.
Veri tabanları nelerdir?
Veritabanı genellikle bir bilgisayar sisteminde elektronik olarak depolanan yapılandırılmış bilgi veya veriden oluşan düzenli bir koleksiyondur. Veritabanı genellikle bir veritabanı yönetim sistemi (DBMS) ile kontrol edilir. Çoğu veritabanında veri yazma ve sorgulama için yapılandırılmış sorgu dili (SQL) kullanılır.
Tübitak projelerine nereden ulaşabilirim?
Söz konusu veri tabanına https://trdizin.gov.tr/search/projectSearch.xhtml linkinden erişim sağlanabilmekte ve sonuç raporlarına ilişkin proje no, başlık, yürütücü/araştırmacı/danışman adı, yıl ve anahtar kelime bazında tarama yapılabilmektedir.
Veri tabanı ne demek?
Veri tabanı ne demek?