- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Bilgisayarın zararları nelerdir?
Uzun süre bilgisayar başında vakit geçirenlerin yaşadığı diğer sorunlar; boyun ve sırt ağrıları, baş ağrısı, Carpal Tunnel sendromu (bileklerde sinir sıkışması ve ağrı), kilo alımı ve sağlıksız beslenme, stres olarak sıralanabilir.
Eğitimde bilgisayar kullanmanın önemi nedir?
Bilgisayarlar, öğrencilerin aktif bir şekilde öğrenme sürecine girmelerini sağlarlar. Bilgisayarlar, öğretime canlılık, çeşitlilik ve kaliteyi getirir. Bilgisayarlar, hızlı ve doğru geri bildirimler vererek, öğrencilerin kısa zamanda ve doğru öğrenmelerini sağlarlar.
Öğretmenin temel bilgisayar programlarını kullanmasının faydaları nelerdir?
Öğretmenler İçin Avantajları
Internet eğitime faydaları nelerdir?
İnternetin eğitime faydaları nelerdir
Laptop zararları nelerdir?
Dizüstü Bilgisayar Zararları Dizüstü bilgisayarların yaydığı aşırı ısının yanı sıra, kullanıcılarının bacaklarını birbirine yaklaştırmasına neden oluyor ve bu da testisleri sıkıştırarak üreme becerisini düşürüyor. Bir diğer olumsuz taraf da ürettiği elektromanyetik frekanslar.
Bilgisayar destekli eğitimin yararları ve zararları nelerdir?
Bilgisayar Destekli Eğitimin Yararları ve Sınırlılıkları
Bilgisayar bilgiye kısa bir sürede ulaşılmasını sağlayan elektronik bir cihazdır. Bilgisayardaki işletim sistemi sayesinde internetten her türlü bilgiye kısa bir süre içerisinde ulaşılabilir. Bunun yanı sıra bilgisayarda yer alan programlar sayesinde tüm iş ve işlemler pratik bir şekilde yapılabilir.
Bilgisayar öğretmenin yerini alabilir mi?
Bilgisayarlar eğitimde araçtır, yani hedef değil hedefe giden yolun virajlarını azaltan bir teknolojidir. Öğretmenin yerini alması ise asla düşünülemez. Sonuçta bilgisayar destekli eğitimde işbirlikli ve grup uygulamalar için bir koordinatöre yani öğretmene ihtiyaç vardır.
Teknoloji öğretmenin yerini alabilir mi?
Yapay zeka insan zekasıyla kıyaslanamaz. Eğitimde destekleyici olabilir ama öğretmenlerin yerini alamaz" diye konuştu. Zirvenin bir diğer önemli ismi Oxford Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.
Eğitimde internet kullanımı nedir?
İnternetin eğitim ortamlarında yararlı bir şekilde kullanımı aşağıdaki farklı şekillerde gerçekleştirilebilir.
- İnternet Okuryazarlığı
- Bilgisayar Laboratuvarında İnternet Merkezi.
- İnternette Bilgi Arama ve Araştırma Yapma.
- Bilgisayar Destekli Öğretim bağlamında internet Projeleri.
Laptopu yatakta kullanmak zararlı mı?
Bozulmasa bile ısınıp kendini kapatır, yeni nesil laptoplarda mutlaka bir güvenlik sistemi vardır bu açıdan. Yine de koltuk, yatak gibi hava almayan yüzeylere alttan hava çeken laptoplar konulmaz. Mutlaka sert bir zemin üstünde olması lazım uzun süre kullanılacaksa.