Son Konular

Berd Gavzesi anlamı nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Berd Gavzesi anlamı nedir?

Peygamber efendimizin Mekkeli muşriklerle yaptığı ilk savaş Bu muharebede muslumanlar uc yuz on uc, muşrikler bin kişiydi

Allahu teala ayeti kerimede mealen buyurdu ki:

Bedr muharebesinde duşmana nisbetle daha az ve zayıf olduğunuz halde, Allahu teala size yardım etti, kesin zafer verdi Allah'tan korkun ki, şukretmiş olasınız
(Ali İmran sUresi: 123)

Bedr harbinde Eshabı kiram guc durumda kaldıkları sırada sevgili Peygamberimiz; Ya Rabbi! Bana vadettiğin yardımı lutfet!diye dua ettiğinde, Enfal sUresinin 9 ayeti kerimesi nazil olup (inip), meleklerin muslumanlara yardım icin gonderildikleri şoyle bildirilmiştir: O vakit Rabbinizden yardım ve zafer istiyordunuz da O size; Gercekten ben arka arkaya bin melaike ile (meleklerle) imdad ediyorumdiye duanızı kabUl buyurmuştu (İbni Abbas, Taberi, Kurtubi)

Cebrail (aleyhisselam) bana gelip dedi ki: Bedr Gazvesi'nde bulunanları nasıl sayarsınız?Ben; Onlar ummetimin en hayırlıları (ustunleri)dedim Cebrail (aleyhisselam); den (o muharebede) hazır bulunanlar da bizim yanımızda aynen boyle olup, meleklerin en hayırlılarıdırdedi (Hadisi şerifBuhari)

Bedr Gazvesi'nde her birimiz bir muşrikin başına kılıcımızı salladığımız zaman, daha kılıc hedefine varmadan, kafirin kellesinin bedeninden ayrılıp yere yuvarlandığını goruyorduk (Sehl radıyallahu anh)

S

İnandım demek yeter mi?

S

Kainatın gulunden cocuk sevgisi

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri