- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
BEP raporu nasıl alınır?
RAM RAPORU NASIL ALINIR? RAM raporu alabilmek için öncelikli olarak, bireyin tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış bir "Engelli Sağlık Kurulu Raporu" olması gerekir. Bireye ilk kez RAM raporu çıkarılacak ise, bireyin veli ya da vasisi bizzat RAM'a giderek başvuru yapar.
Böp yapmak zorunlu mu?
Böp yapmak zorunlu mu?
BEP HAZIRLAMAK YASAL OLARAK ZORUNLU MUDUR? 573 sayılı Özel Eğitim Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 4. maddesi: "Özel eğitim gerektiren bireyler için bireyselleştirilmiş eğitim planı geliştirilmesi ve eğitim programlarının bireyselleştirilerek uygulanması esastır."
BEP raporu nasıl hazırlanır?
BEP raporu nasıl hazırlanır?
BEP NASIL HAZIRLANIR?
- Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
- Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
- Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
- Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.
Rehabilitasyon Merkezi Özel mi?
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) tarafından eğitsel tanılama ve değerlendirmesi yapılıp destek özel eğitim hizmetlerine gereksinimi olduğu belirlenen özel eğitime gereksinimi olan bireylere destek eğitim hizmeti veren özel öğretim kurumudur.
BEP mi Böp mü?
BEP mi Böp mü?
BEP'te öğrencinin belirlenen davranışları kazanması için öğrencinin ve öğretmenlerinin yapması gerekenleri ayrıntılı, belirgin ve açıkça ifade eden plandır. Günlük, haftalık ya da aylık olarak geliştirilebilir.
BEP ve BÖP arasındaki fark nedir?
BEP ve BÖP arasındaki fark nedir?
BöP: BEP' te ,öğrencinin gereken davranışları kazanması için,öğrencinin ve çalışanların yapması gerekenleri ayrıntılı,belirgin ve açıkça ifade eden plandır . Günlük, haftalık veya aylık olarak geliştirilebilir. BÖP' te işlenen amaçlar BEP' teki kısa dönemli amaçlarımızdır.
Öğrenciler hangi durumlarda RAM a gönderilir?
Özel gereksinimi olan(zihinsel yetersizlik, otizm, görme kaybı, işitme kaybı, bedensel yetersizlik, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, üstün yetenekli gibi) okul çağı çocukları için, okullarda uygun eğitsel hizmetin sağlanması konusunda da destek vermektedir.
BEP değerlendirme raporu nedir?
BEP değerlendirme raporu nedir?
Bireyselleştinilmiş eğitim programi (BEP): bir öğrenci için eğitim ortamında izlenecek bir veya daha fazla düzenlemenin planlandıği yazılı bir belgedir. Bu belgede öğrencinin söz konusu program, sinif ya da konu sonunda öğreneceği bilgilerdeki uyarlamalar/değişiklikler belirtilir.