Editör
Efsanevi Üye
BEP planı nasıl hazırlanır 2020?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlama
- BEP hazırlanacak öğrenci hakkında bütün bilgileri bilmemiz gerekir.
- İkinci aşamada çocuğun performans düzeyi diğer bir deyişle yapabildikleri belirlenir.
- Bu aşamada eğitim öğretim için uygun ortam planlamaları yapılır.
Bepler ne zaman hazırlanır?
Bepler ne zaman hazırlanır?
BEP, bir dönem veya bir öğretim yılı için hazırlanabilir. BEP aylık, üç aylık ve yıllık olarak değerlendirilir.
BEP nin temel bileşenleri nelerdir?
BEP nin temel bileşenleri nelerdir?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programının 8 Temel Bileşeni
- Öğrencinin Mevcut Beceri Seviyesi.
- Öğrenci İçin Yıllık Hedefler.
- Öğrencinin İlerlemesinin Takibi.
- Öğrenciye Sağlanan Özel Eğitim Hizmetleri.
- Öğrenciye Sağlanan Hizmetlerinin Süresi.
- Öğrencileri Genel Eğitim Programlarına Katma.
- Öğrenci için Uyarlamaları Test Etme.
BEP dosyasında neler var?
1.İlk BEP Toplantısı: İlk BEP toplantısında doldurulur. Öğrenciler ve özel eğitim alanları ile ilgili bilgi verilir. 2.Toplantıya kadar öğrencilerin eğitsel değerlendirmelerinin alınması istenir. 2.BEP Toplantısı: Tüm BEP toplantıları için kullandığımız evraktır.
BEP planı nasıl hazırlanır örnek?
BEP planı nasıl hazırlanır örnek?
BEP NASIL HAZIRLANIR?
- Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
- Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
- Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
- Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.
Böp nedir nasıl hazırlanır?
Böp nedir nasıl hazırlanır?
Bireyselleştirilmiş Öğretim Programı (BÖP) Nedir?
- BEP'te öğrencinin belirlenen davranışları kazanması için öğrencinin ve öğretmenlerinin yapması gerekenleri ayrıntılı, belirgin ve açıkça ifade eden plandır.
- Günlük, haftalık ya da aylık olarak geliştirilebilir.
BEP dosyasını kim tutar?
belirlendikten sonra hangi derslerden Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı yapılması gerektiği BEP toplantısında BEP Birimince karara bağlanmalıdır. *Öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden BEP Planı hazırlanır. *BEP Dosyasının saklanmasından BEP Ekibi Başkanı ve Sınıf/Sınıf Rehber Öğretmeninin sorumludur.
BEP birimini kim oluşturur?
BEP birimini kim oluşturur?
(2) BEP geliştirme birimi okul müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında; a) Rehberlik öğretmeni, b) b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) c) Öğrencinin dersini okutan alan öğretmenleri, d) ç) Öğrencinin velisi, e) d) Öğrenciden oluşur.