- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
BEP kime yöneliktir?
Öğrencinin, ailenin, öğretmenin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen amaçlara ulaşmasını sağlayacak destek eğitim hizmetlerini içeren özel eğitim programıdır.
Bireysel beden eğitimi programları BEP nedir?
Rehberlik ve araştırma merkezlerinde "Eğitsel Değerlendirme ve İzleme Ekibi" tarafından gerçekleştirilen "Ayrıntılı Değerlendirme Süreci" sonunda "Özel Eğitimden Yararlanması uygun Görülen" özel gereksinimli öğrenciler için "ekip" tarafından hazırlanan programdır.
Bireysel eğitim Planı Nasıl Hazırlanır?
BEP NASIL HAZIRLANIR?
- Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
- Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
- Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
- Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.
BEP nedir ve kimleri kapsar?
Bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP), özel gereksinimli öğrencinin eğitsel gereksinimlerinin en üst düzeyde karşılanmasını sağlamak üzere hazırlanır. Öncelikle çocukların; duygusal, zihinsel, sosyal ve akademik alanlarda yapabildikleri dikkate alınır. Dil ve iletişim becerileri göz önünde tutulur.
BEP Geliştirme Birimi kimlerden oluşur ve görevleri nelerdir?
(2) BEP geliştirme birimi okul müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında; a) Rehberlik öğretmeni, b) b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) c) Öğrencinin dersini okutan alan öğretmenleri, d) ç) Öğrencinin velisi, e) d) Öğrenciden oluşur.
BEP planı hangi öğrenciler için hazırlanır?
BEP, özel gereksinimli olarak belirlenen öğrenciler için hazırlanır. Ve her özel gereksinimli öğrenci için ayrı ayrı hazırlanmaktadır. Yani özel gereksinimli olarak tanımlanmış her öğrenci bireyselleştirilmiş eğitimler için uygundur.
Bireysel eğitim ne demek?
Bireysel eğitim; özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerine ihtiyaç duyan bireylerin; zihinsel, işitsel, görsel, fiziksel, motor , dil ve konuşma ve duygusal becerilerinin geliştirilmesi için yapılan bire bir eğitimi ifade eder.
BEP Birimi üyeleri kimlerden oluşur?
BEP kim tarafından hazırlanır?
Kim Hazırlar ve Nasıl Hazırlanır? Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanma süreci, okullarda kurulan birim kurulları tarafından sağlanmaktadır. Öncelikle herhangi bir okul müdürünün ve onun seçtiği müdür yardımcısı dahilinde ilk olarak BEP geliştirme birim kurulu oluşturulur.