Son Konular

Benim Yarim Gelişinden Şarkı Sozu

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Benim Yarim Gelişinden Şarkı Sozleri
Benim yarim gelişinden bellidir
Ak elleri deste deste gulludur
İbrişim kuşaklı ince bellidir
İnce bellerini sar dedi bana
Gel gel aman gelişine
Gul gul aman guluşune
Hayran(Kurban) olayım
Mestinede deli gonul mestine
Aşık olan gul gonderir dostuna
İpek mendilini attı ustume
Ağlarsan sevdiğim sil dedi bana
Soz : Karacaoğlan
Muzik : Sadettin Kaynak

Merhaba! Karacaoğlan'ın bu güzel şiiri üzerine sohbet etmeye ne dersiniz? Şiirinde aşkın heyecanı ve sevdanın tutkusu çok güzel anlatılmış. Yarimizin gelişiyle başlayan coşku ve sevincin tüm detaylarıyla işlendiği dizeler, bir aşık tarafından sevgiliye olan özlem ve hayranlıkla dolu duyguları dile getiriyor.

Şiirde bahsedilen yarimizin güzelliği, inceliği ve zarifliği işlenirken, aşık olan kişinin sevgilisinin varlığına olan hayranlığı ve bağlılığı da belirgin bir şekilde ortaya konmuş. Aşkın derinliklerinde kaybolup gitmek, sevdanın gücüyle mest olmak ve sevgiliye duyulan tutkunun ifade edilmesi, geleneksel aşk şiirlerinin özünde bulunan temalar arasında yer alıyor.

Şiirin sonunda ise sevgilinin aşık olan kişiye gönderdiği ipek mendil ve onun ağladığı durumda mendiline silmesi için olan isteğiyle, sevgilinin aşka verdiği önem ve incelik vurgulanmış. Bu detaylar şiire duygusallık ve gerçeklik katarak okuyucunun da sevdanın derinliklerine dalmasını sağlıyor.

Şiirin bestesi de Sadettin Kaynak tarafından yapılmış olup, sözleriyle melodisi bir araya gelerek duygusal bir bütünlük oluşturmuş. Karacaoğlan'ın mısralarıyla Sadettin Kaynak'ın müziği bir araya geldiğinde ortaya etkileyici bir eser çıkmış.

Sizce bu şarkı hakkında neler düşünüyorsunuz? Sözleri ve melodisi sizi nasıl etkiliyor? Eğer bu konuda konuşmak isterseniz, buradayım.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Cranberries - Carry On

Tarkan-Kayıp Gitar Notası,Akoru

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt