Son Konular

Ben kelimesi yerine ne kullanilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Ben kelimesi yerine ne kullanılır?

Kişi adları yerine kullanılan ben, sen, o, biz, siz, onlar kelimeleridir. Bunlardan ben teklik birinci kişiyi (konuşanı), sen teklik ikinci kişiyi (dinleyeni), o teklik üçüncü kişiyi (adı geçeni, orada olmayanı), diğerleri ise bunların çokluk şekillerini karşılar.

Için yerine ne kullanılabilir?

bundan dolayı, bundan ötürü, bunun için, bunun üzerine.
Sonra kelimesi ile eş anlama sahip kelimeler birbirleri yerine kullanılabilirler. Bu kelimeler sonradan takiben, müteakiben, keyin, bilâhare, ileri, makam, sıra, yoksa, ahir ve artık kelimeleridir.
Aynen yerine ne kullanılır?
aynen yerine kullanılabilecek kelimeler
İsmin yerine kullanılan kelimelere ne denir?
Cümlede ismin yerine kullanılan kelimelere adıl (zamir) denir. "Ben, sen, o, biz, siz, onlar" kişi isimlerinin yerine kullanılan adıllardır.

Süreç kelimesi yerine ne kullanılabilir?

Süreç kelimesinin yerine ilerleyen ya da vetire kelimeleri kullanılabilir. Bu bakımdan vetire ve ilerleyen kelimeleri süreç kelimesinin eş anlamları olmaktadır.

Daha sonra edat mı?

Kornfilt'e göre önce ve sonra zaman zarfları -DAn eki ile birlikte kullanıldıklarında edattır. Edatlar genel olarak değiştirilemezler. Ancak edat olarak kullanılan, önce / evvel ve sonra kelimeleri, çok, biraz ve sınırlı sayıdaki zarf grupları tarafından değiştirilebilir (Kornfilt 1997: 102-104).
Dediğin gibi. Ötesi yok. Fazla söze gerek yok.
Aynen kelimesi ne zaman kullanılır?
Birisinin söylediği bir cümleden sonra kendi fikrimizi 'aynen' diyerek belirtiyoruz.
Bu bağlamda anlamı nedir?
'buna göre', 'bu bilgiler ekseninde' anlamına gelir.

Bu bağlamda ne demek türkçe?

bu konuyla alakali olarak, bununla alakali olarak falan gibi anlamlarda kullanilabilir.

Kuzey Bati lehceleri nelerdir?

Sebe kavmi kimdir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt