Modoratör
Efsanevi Üye
Belge Yönetimi nelerdir?
Belge yönetimi (records management), belgelerin oluşturulmasında ve düzenlenmesinde, gereken durumlarda kullanılması için depolanması ve korunmasında, erişim kolaylığının sağlanmasında ve bunun için düzenlenmesinde rol alan uygulamalar ve sistemler bütünüdür.
Belge Yönetimi aşamaları nedir?
Belge Yönetimi aşamaları nedir?
(1) üretim-dolaşım (2) dosyalama-erişim-kullanım (3) depolama-koruma (4) değerlendirme-düzenlemedir. Birinci aşamanın amacı; gereksiz belgelerin üretimini önlemek ve gereksinim duyulan belgelerin üretimini en uygun şartlarda sağlamaktır.
Belge Yönetimi programının oluşturulmasında atılması gerekenler adımlar nelerdir?
❖ 1. Oluşturulacak programın çerçevesinin çizilmesi. ❖ 2. Programın amaçlarının belirlenmesi. ❖ 3. Programa dahil işlerin değerlendirilmesi. ❖ 4. Maliyet analizinin yapılması. ❖ 5. Amaçların gerçekleştirilmesi için plan yapılması. ❖ 6. Programın duyurulması ve benimsetilmesi. ❖ 7. Programın yürütülmesi ve izlenmesi.
Bürolarda Belge Yönetimi Nedir?
Bürolarda Belge Yönetimi Nedir?
Belge yönetimi, bürolara dışarıdan gelen veya bürodan dışarıya giden belgelerin bir düzen içinde yönetilmesi anlamına gelmektedir. Örgütlerde bilgiyi organize etmek için yönetim bilgi sistemi (YBS), belgelere zamanında ulaşmak için belge yönetim sistemi (BYS) geliştirilmiştir.
Belge yönetimi fonksiyonları nelerdir?
Belge yönetim sistemlerinin temel fonksiyonları; bilginin üretilmesi, tutulması ve kullanılmasıdır.Sistemin unsurları, belge yönetim çalışmalarının gerektirdiği kaynakları, sorumlulukları, düzenlemeleri, araç gereçlerin tasarımı ve sürekliliğinin sağlanmasını kapsamaktadır.
Belge organizasyonu nedir?
Belge organizasyonu nedir?
Belge yönetimi organizasyonun tamamı tarafından kullanılan bir programdır. Belge yönetimi sırasında kurumlardaki tüm birimler birbirleriyle iletişim halindedir ve birbirlerinden bağımsız hareket etmemektedirler.
Belge nedir temel özellikleri?
Tüm bu tanımlamalar ışığında bir belgenin hukuksal geçerlilik bakımından taşıması gereken özellikler üç ana başlık etrafında toplanabilir: Yazılı Olma, • Hukuki Değer Taşıyan Bir İçeriğe Sahip Olma (Kanıt Oluşturabilme Özelliği), • Düzenleyicisinin Belli Olması (Belgenin Aidiyetinin Saptanabilir Olması).
Belge yönetim süreci elemanları nelerdir?
Belge yönetim süreci elemanları nelerdir?
Yapılandırılacak süreçte dikkate alınması gereken temel noktalar: -Politika ve Strateji Oluşturma -Yazışma ve Belge Üretim Süreci -Dosyalama İşlemleri Süreci -Saklama Planları Uygulama Süreci -Değerlendirme-Ayıklama-İmha İşlemleri Süreci -Arşiv Belgeleri Devir İşlemleri Süreci *Bunlar bir bütün olarak ele alınmalıdır.
Belge Yönetimi standartları kapsamında neler vardır?
Bu listede; her bir iş süreci için ihtiyaç duyulan belgelerin belirlenmesi, üretilen veya kabul edilen belgenin ortamı ve biçiminin belirlenmesi, kullanılan teknolojiler, metadata oluşturulması, belgelerin dağıtım yöntemi ve erişim sisteminin belirlenmesi, belgelerin nasıl düzenleneceğinin kararlaştırılması, yönetim …
Manyetik belge nedir?
Manyetik belge nedir?
3- Manyetik ve optik belgeler Manyetik ve optik kayıt gereçleri üzerinde üretilen veya bu ortamlara aktarılan, yine bu ortamlar üzerinde kullanıma sunulan ve saklanan belgelerdir.
Belge yönetimi ne işe yarar?
Bilgi ve Belge Yönetimi gerek arşivleme ve dokümantasyon çalışmaları yapmak, gerekse de kurum ve kuruluşların hizmetine bilgi ve belge sunmak üzere personel yetiştiren bir bölümdür.
EBYS programının fonksiyonları nelerdir?
EBYS programının fonksiyonları nelerdir?
EBYS'nin Faydaları
- Güvenilir Belge Yedekleme.
- Gelişmiş Güncellik Kontrolü İmkanları
- Kurum İçi İleri Düzey İşbirliği.
- Doküman Güvenliği ve Gelişmiş Kontrol Olanakları
- Gelişmiş Evrak Arama İşlevi.
- Zaman Yönetimi.
- E-Posta Trafiğinde Azalma.
- Azalan Doküman Yönetimi ve Arşivleme Maliyetleri.