- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Belge yönetim Sistemi nelerdir?
Belge Yönetim Sistemleri, kurumsal iletişim sonucu üretilen, kanıt değeri taşıyan, özgün ve forma sahip dokümanların kayıt altına alınması, erişimi, kullanımı ve ayıklanması amacına yönelik birlikte çalışan unsurların bütünü olan sistemlerdir.
EBYS sistemi nedir nasıl kullanılır?
EBYS sistemi nedir nasıl kullanılır?
EBYS kurum içi ve kurum dışı yazışmalarda dokümanların düzenlenmesini ve arşivlenmesini sağlayan bir sistemdir. EBYS Nedir, Nasıl Kullanılır? EBYS kurumların her türlü dokümantasyonunu kontrol etme, işleme, yönlendirme, onaylama ve arşivleme için kullandıkları elektronik ve son derece hızlı bir sistemdir.
Belgelerin temel unsurları nelerdir?
Belgelerin temel unsurları nelerdir?
Yazılı Olma, • Hukuki Değer Taşıyan Bir İçeriğe Sahip Olma (Kanıt Oluşturabilme Özelliği), • Düzenleyicisinin Belli Olması (Belgenin Aidiyetinin Saptanabilir Olması). Belgenin temel unsurlarının başında yazılı olması gelmektedir. Bu unsur, bir dil ve alfabenin kullanımını gerektirmektedir.
Belge yönetim süreci hangi aşamalardan oluşur?
Belge Yönetimi Dört Aşamada Ele Alınmaktadır. Bunlar; (1) üretim-dolaşım (2) dosyalama-erişim-kullanım (3) depolama-koruma (4) değerlendirme-düzenlemedir.
Elektronik belge yönetim sisteminin temel unsurları nelerdir?
Elektronik belge yönetim sisteminin temel unsurları nelerdir?
Aynı zamanda söz konusu sistemde belge yönetimi program ve ilkeleri ile belgesel işlem metodolojileri, personel, çalışma ve depolama yerleri, bilgisayar-iletişim sistem ve teknolojileri, bütçe, yasal düzenlemeler, standartlar gibi her türlü işletme unsuru da yer almaktadır.
EBYS sistemi ne demek?
EBYS sistemi ne demek?
Kurumumuzdaki belge ve bilgi alış verişinin elektronik ortama aktarılmasını ve internet üzerinden bu bilgilerin anlık olarak yönetilmesini amaçlayan bir sistemdir. Ayrıca kurum içi ve kurum dışı yazışmalarınıza ait süreçlerinizi standart haline getirir.
EBYS nerede kullanılır?
EBYS ile, gerek kurum içi birimlerimiz arası yazışmalarımızı ve gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile olan yazışmalarımızın bilgisayar ortamında yapılmasını sağlayarak;
- Yazışmaların standartlaşmasını sağlar.
- Yazışmaların sevk, paraf ve onay sürelerini kısaltır.
Belge organizasyonu nedir?
Belge organizasyonu nedir?
Belgelerin üretimi, organizasyonu, korunması, kullanımı erişimi ve düzenlenmesinde ekonomi ve verimlilik sağlamak için oluşturulan bir programın uygulanmasıdır.
Belge çeşitleri kaça ayrılır?
Belge çeşitleri kaça ayrılır?
BELGE ÇEŞİTLERİ
- Analiz Raporu – (Certificate of Analysis)
- A.T.A Karnesi – (A.T.A Carnet)
- A.TR.
- Bitki Sağlık Sertifikası – (Phytosanitary Certificate)
- Çeki Listesi – (Weight List)
- Koli/Ambalaj Listesi – (Packing List)
- EUR.1 Dolaşım Belgesi – (Movement Certificate)
- Ticari Fatura – (Commercial Invoice)
Belge nelerdir?
Resmi geçerliliği olan her türlü yazılı ve görsel dokümana belge denir. Bu kelime mecazen kanıt ve ispat manasında kullanılır. Örneğin "ben belgelerle konuşuyorum" demek "kanıtlarım var" anlamına gelir.
EBYS programının fonksiyonları nelerdir?
EBYS programının fonksiyonları nelerdir?
EBYS'nin Faydaları
- Güvenilir Belge Yedekleme.
- Gelişmiş Güncellik Kontrolü İmkanları
- Kurum İçi İleri Düzey İşbirliği.
- Doküman Güvenliği ve Gelişmiş Kontrol Olanakları
- Gelişmiş Evrak Arama İşlevi.
- Zaman Yönetimi.
- E-Posta Trafiğinde Azalma.
- Azalan Doküman Yönetimi ve Arşivleme Maliyetleri.
EBYS nin açılımı nedir?
EBYS nin açılımı nedir?
Ebysnin özellikleri nelerdir?
EBYS Özellikleri
- TS13298:2015standardına sahip.
- Resmî yazışmalarda uygulanacak usul ve esaslar hakkındaki yönetmeliğe uyumlu.
- Standart dosya planı uyumlu.
- Nitelikli elektronik imza.
- Evrak yönetimi.
- Devlet teşkilatı veritabanı (DETSİS) uyumlu.
- Kurumlar arası yazışma (e-Yazışma paketi ile)