Modoratör
Efsanevi Üye
Belge nedir ve çeşitleri?
Belge; bir iş için meydana getirilen yazılı kâğıtlardır. Ayrıca kişilerin kendilerine ait mektup ve notları da birer özel belge sayılır. Başka bir deyişle belge, görülen hizmetler, yapılan işlemler ve haberleşmeler sırasında üretilen her türlü yazılmış, basılmış, şifrelenmiş ve resmedilmiş kâğıtların tümüdür.
Belge Yönetimi türleri nelerdir?
4 Farklı Belge Türünden Bahsedilebilir:
- Yazışmalar.
- Formlar.
- Talimatlar.
- Raporlar.
- Kurumlarda Belge Yönetimi.
- Belge Yönetiminin Yararları
- Belge Yönetiminin Amacı
- ELEKTRONİK BELGE YÖNETİMİ
Belge nelerdir?
Belge nelerdir?
Resmi geçerliliği olan her türlü yazılı ve görsel dokümana belge denir. Bu kelime mecazen kanıt ve ispat manasında kullanılır. Örneğin "ben belgelerle konuşuyorum" demek "kanıtlarım var" anlamına gelir.
Belge akışı ne demek?
Belge akışı eğitiminin tanımı; belgelerin akışlarını ve belgelerin önemini içerek eğitimdir. Belge akışı eğitiminin genel amacı; büro içerisinde kullanılan malzemelerin, kurumun dosya planlamasına göre yapılışının anlatıldığı eğitimdir.
Belge akışı nedir?
SGK belge türleri nelerdir?
SGK belge türleri nelerdir?
Aylık Prim ve Hizmet Belgesi 4/a Belge Türleri
Belge Türü | Kanun Mad. | Sigortalılar
01 | 4-1/a | Tüm sigorta kollarına tabi çalışanlar
02 | Geçici 14 | Sosyal güvenlik destek primine tabi çalışanlar
04 | | Yer altı sürekli
05 | | Yer altı gruplu
Belge yönetimi fonksiyonlari nelerdir?
Belge yönetim sistemlerinin temel fonksiyonları; bilginin üretilmesi, tutulması ve kullanılmasıdır.Sistemin unsurları, belge yönetim çalışmalarının gerektirdiği kaynakları, sorumlulukları, düzenlemeleri, araç gereçlerin tasarımı ve sürekliliğinin sağlanmasını kapsamaktadır.
Hangisi belge yönetimi Aşamaları?
Belge Yönetimi Dört Aşamada Ele Alınmaktadır. Bunlar; (1) üretim-dolaşım (2) dosyalama-erişim-kullanım (3) depolama-koruma (4) değerlendirme-düzenlemedir.
Belge yönetim programının temel amaçları nelerdir?
Belge yönetim programının temel amaçları nelerdir?
Bir kurumun bu belgeleri doğru şekilde kullanabilmesi için uygulayacağı belge yönetimi programı kuruma birçok avantaj sağlar.
- Karar verme.
- Yasal destek ve yasal belge sağlama.
- Kırtasiyeciliği önleme ve maliyet azaltma.
- Yeni belgeler için referans olma.
- Belgelerin kontrolü için sistematik yaklaşım sağlama.
TDK belge nedir?
Türk Dil Kurumu'na göre Belge kelimesinin anlamı: Bir gerçeğe tanıklık eden yazı, fotoğraf, resim, film vb., vesika, doküman.
Yazılı belge ne demek?
Resmi geçerliliği olan her türlü yazılı ve görsel dokümana belge denir. Bu kelime mecazen kanıt ve ispat manasında kullanılır.
Belge ve belge çeşitleri nelerdir?
Belge ve belge çeşitleri nelerdir?
Çok genel anlamıyla, bilgi taşıyan kil tablet, yontu, papirüs, harita, yazma , kitap, dergi , resim ,film , kaset , CD-ROM,DVD ağ aracılığıyla erişilebilen web sayfası, vb. gibi nesneler belge olarak adlandırılmaktadır.