Son Konular

Bedelli Askerlik Yoklama E-Devlet Başvurusu Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Bedelli Askerlik Yoklama E-Devlet Başvurusu Nasıl Yapılır? Bedelli askerlik yoklama e-devlet başvurusu, Türkiye'deki vatandaşlar için oldukça önemlidir. Bedelli askerlik için başvuru yapmak isteyenler, bu işlemi e-devlet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirler. Başvuruyu yapmak için öncelikle e-devlet şifresi edinmek gerekmektedir. E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra, bedelli askerlik yoklama başvurusu bölümüne girilmelidir. Burada kişisel bilgiler doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Başvuru tamamlandıktan sonra, e-devlet üzerinden başvuru sonucu takip edilebilir. Başvurusu kabul edilenler, bedelli askerlik hizmetinden muaf tutulacaktır.
İçindekiler

Bedelli askerlik yoklama e-devlet başvurusu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Adım: E-devlet kapısına giriş yapmak için T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle sistemde oturum açmanız gerekmektedir. Eğer henüz e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden temin edebilirsiniz.
2. Adım: E-devlet kapısına giriş yaptıktan sonra arama kutusuna "Bedelli Askerlik Yoklama" yazarak ilgili hizmeti bulun.
3. Adım: Bedelli askerlik yoklama sayfasına giriş yaptıktan sonra, istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurun. Bu bilgiler arasında ad, soyad, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası gibi kişisel bilgiler yer almaktadır.
4. Adım: Başvuru formunu doldurduktan sonra "Gönder" butonuna tıklayarak başvurunuzu tamamlayın.
5. Adım: Başvurunuzun sonucunu öğrenmek için e-devlet kapısına tekrar giriş yapın. "Başvurularım" bölümünden bedelli askerlik yoklama başvurunuzu sorgulayabilir ve sonucunu öğrenebilirsiniz.
Bedelli askerlik yoklama e-devlet başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:
Başvuru formunu doldururken bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz önemlidir. Yanlış veya eksik bilgi girişi başvurunuzun reddedilmesine veya gecikmesine neden olabilir.
Başvurunuzun sonucunu öğrenmek için düzenli olarak e-devlet kapısını kontrol etmeniz önemlidir. Başvurunuzun sonuçları e-devlet üzerinden duyurulacaktır.
Başvurunuzun kabul edilmesi durumunda, askerlik şubesinden alacağınız belge ile bedelli askerlik hizmetini yerine getirmeniz gerekmektedir.
Başvurunuzun reddedilmesi durumunda, askerlik şubesine başvurarak durumu sorgulayabilir ve gerekli işlemleri yapabilirsiniz.
Bedelli askerlik yoklama e-devlet başvurusu ile ilgili daha detaylı bilgilere e-devlet kapısı üzerinden veya askerlik şubelerinden ulaşabilirsiniz.

Yoklama e-Devlet başvurusu için e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası gereklidir.
Yoklama e-Devlet başvurusu yapmak için öncelikle e-Devlet kapısına giriş yapılmalıdır.
E-Devlet kapısına giriş yapıldıktan sonra, "Askerlik" kategorisine tıklanmalıdır.
Açılan sayfada "Yoklama" başlığı altındaki "Yoklama Sorgulama" seçeneği seçilmelidir.
Yoklama sorgulama sayfasında T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girilerek sorgulama yapılabilir.

E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası yoklama e-Devlet başvurusu için gereklidir.
Öncelikle e-Devlet kapısına giriş yaparak yoklama e-Devlet başvurusu yapabilirsiniz.
"Askerlik" kategorisine tıklayarak açılan sayfada "Yoklama" başlığı altında "Yoklama Sorgulama" seçeneğini seçin.
T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu girerek yoklama sorgulama yapabilirsiniz.

S

3 Tane 24 Ayar Gram Altın Ne Kadar?

S

Aşkın Nur Yengi Kimin Kızı?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri