Son Konular

Bebeklerde damar beni nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Bebeklerde damar beni nedir?

Hemanjiom beni yada patolojik tanımlamayla damar beni o bölgede bulunan damarların yoğun bir yumak yapması sonucu ortaya çıkan ve genellikle doğuştan olan bir durumdur.Tedaviye karar vermeden önce bir süre hasta izlenmelidir çünkü bu damar yumakları bazı bebeklerde kendiliğinden gerilemekte bazen hiç değişmeden …

Bebeklerde hemanjiom neden olur?

Prematüre bebeklerde ve kızlarda daha sık görülmektedir. Hemanjiomların nedeni tam bilinmemekle beraber plasental mikrovasküler yapılardan veya fetal dolaşıma salınan öncül hücrelerden geliştiği düşünülmektedir. Hemanjiomların çoğunluğu baş-boyun bölgesindedir ve yarıya yakını doğumda mevcuttur.

Hemanjiom nedir neden olur?

Hemanjiom nedir neden olur?
Bebeklerde en sık rastladığımız iyi huylu tümörlerden biri olan hemanjiom damarların kontrolsüz bir şekilde çoğalması sonucunda oluşur. Vücudun her yerinde görülme ihtimali vardır. Cilt yüzeyinde olabileceği gibi daha derinde ya da karaciğer, beyin, böbrek gibi iç organlarda da oluşabilir.

Bebeklerde hemanjiom hangi bölüm bakar?

Halk arasında damar beni olarak tarif edilen hemanjiom rahatsızlıkları doğrudan kalp ve damar cerrahisini yakından ilgilendiren bir alandır. Dolayısıyla hemanjiom başta olmak üzere, varis, kılcal damar vb. sorunların tamamına kalp ve damar cerrahisi bölümleri bakmaktadır.

Hemanjiom tedavisi nasıl olur?

Hemanjiom Tedavisi
- Ameliyat (Özellikle İç Organlar da) Cilt kesilerek damar yumağının olduğu alana ulaşılır, doku kesilerek çıkarılır.
- İlaç enjeksiyonuyla tedavi.
- Köpük, Skleroterapi.
- Lazerle Hemanjiom Tedavisi.
- İ.R.C (İnfa Red Koagülatör)
- Termo koagülasyonla tedavi.

Hemanjiom nasıl anlaşılır?

Hemanjiom nasıl anlaşılır?
Hemanjiomlar en sık ciltte görülür ve bir cilt hemanjiyomu, kan damarı yumağı şeklinde parlak kırmızı bir nodül olarak görülen bir doğum lekesidir. Ciltte hemanjiom en sık yüz, kafa derisi, göğüs veya sırtta görülür. Hemanjiom görmeye veya nefes alıp vermeye engel olmadıkça, tedavisi genellikle gerekli değildir.

Hemanjiom nedir Tehlikelimi?

Hemanjiom, bebeklerde sıkça görülen bir durumdur ve genellikle iyi huylu bir tümördür. Yine de, bazı durumlarda hemanjiomlar ciddi sorunlara yol açabilir. Özellikle büyük boyutlu veya iç organlarda oluşan hemanjiomlar durumun ciddiyetini artırabilir. Dahası, hemanjiomlar bazen çevre dokulara baskı yaparak işlev bozukluklarına neden olabilir. Bu durumda, uzman bir doktor tarafından değerlendirilmesi ve gerekli tedavinin belirlenmesi önemlidir.

Hemanjiomların çoğunluğu kendiliğinden kaybolabilir veya küçülebilir, ancak bazı durumlarda tedavi gerekebilir. Bebeğinizde hemanjiom olduğunu düşünüyorsanız bir pediatrik dermatolog veya plastik cerrahi uzmanına danışmanız önemlidir. Uzman doktor bebeğinizin hemanjiomunu değerlendirerek uygun tedavi seçeneklerini önerebilir.

Hemanjiomun tehlikeli olup olmadığını belirlemek için doktorunuzun yapacağı değerlendirme ve takip süreci önemlidir. Bebeğinizin sağlığı ve iyiliği için düzenli doktor kontrollerini aksatmamanız önerilir.

Probiyotik yogurt ne zaman yenir?

Karsiliklar ne demek?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.438
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt