Modoratör
Efsanevi Üye
BDS 500 nedir?
1. Bu Bağımsız Denetim Standardı (BDS), finansal tabloların denetiminde nelerin denetim kanıtlarını oluşturduğunu açıklar ve denetçinin, görüşüne dayanak oluşturan makul sonuçlara ulaşabilmesi amacıyla yeterli ve uygun denetim kanıtı elde etmek için denetim prosedürlerini tasarlama ve uygulama sorumluluğunu düzenler.
Bağımsız denetim standartları nelerdir?
Bağımsız denetim standartları nelerdir?
Bağımsız denetim, finansal tabloları ciddi bir yanlışlık ve hata içermediği konusunda makul güvenceyi sağlayabilecek şekilde tasarlar. Makul güvence, bütün olarak finansal tabloların nitelik ve nicelik bakımından hata içermediğine dair sonuca varılmasında yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının toplanmasıdır.
Stokların denetlenmesi neden önemlidir?
Stok hesaplarının denetlenmesindeki amaç, işletmedeki stokların devamlılık ilkesine ve Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkelerine (GKGMİ) göre muhasebe kayıtlarına alınıp, alınmadığını ve finansal tablolarda doğru bir biçimde raporlanıp, raporlanmadığını saptamaktır.
Stok denetimini kim yapar?
Stok denetimini kim yapar?
İncelemeler Hazine ve Maliye Bakanlığı müfettişleri ve gelir uzmanları tarafından birlikte gerçekleştiriliyor.
Maddi doğrulama prosedürü nedir?
Maddi doğrulama prosedürleri, işlemin meydana gelişlerinin, geçerliliğinin, mevcudiyetinin ve muhasebe işlemlerinin doğruluğunun kontrol edilebilmesi için ticari işlemle ilgili kanıtların toplanması için tasarlanmış testlerdir.
Olumsuz teyit talebi nedir?
Olumsuz teyit talebi nedir?
(4) Olumsuz teyit talebi: Teyit eden tarafın sadece, talepte yer alan bilgilerle mutabık olmaması durumunda doğrudan denetçiye yanıt verdiği taleptir.
Mali denetim neye bakar?
Maliye devletin, vatandaşların, kurum ve kuruluşların mali faaliyetlerini inceler. Bu faaliyetlerin nedenlerini ve sonuçlarını araştırır. Devletin ve vatandaşların hem gelirlerinin hem de harcamalarının ekonomik faaliyetlere ne şekilde etki ettiğini araştırır.
Maddi doğrulama testleri nedir?
Maddi doğrulama testleri nedir?
MADDİLİK TESTİ Maddi Doğruluk Testi Mali tablolardaki tutarların ve açıklamaların doğruluğuna ilişkin toplamak için uygulanan denetim prosedürleridir.Maddi doğruluk testlerinin niteliği, zamanı ve büyüklüğü kabul edilebilir bulgu risk düzeyine bağlı olarak değişir.
Dış teyit prosedürleri nelerdir?
7. Dış teyit prosedürlerini uygularken denetçi, dış teyit talepleri üzerinde, aşağıdakiler dâhil olmak üzere kontrol sahibi olmak ve bu kontrolü muhafaza etmek zorundadır: (1) Teyit veya talep edilecek bilgilere karar verilmesi (Bakınız: A1 paragrafı). (2) Teyit edecek uygun tarafın seçilmesi (Bakınız: A2 paragrafı).
BDS hangi kuruluş tarafından yayınlandı?
BDS hangi kuruluş tarafından yayınlandı?
Bu anlamda Uluslararası Denetim ve Güvence Standartları Kurulu'nun (IAASB) yayınladığı ISA 701'e paralel olarak, Türkiye'de Kamu Gözetim Kurumu BDS 701 Kilit Denetim Konularının Denetim Raporunda Bildirilmesi Standardını 2017 yılında Resmi Gazete'de yayımlamıştır.
BDS 210 nedir?
Bu Bağımsız Denetim Standardı (BDS), finansal tabloların denetimine ilişkin kalite kontrol prosedürleri açısından denetçinin özel sorumluluklarını ve -uygun hâllerde- denetimin kalitesini gözden geçiren kişinin sorumluluklarını düzenlemektedir.
Bağımsız denetim Standartları BDS hangi kuruluş tarafından yayınlanmaktadır?
Bağımsız denetim Standartları BDS hangi kuruluş tarafından yayınlanmaktadır?
Bu metin, Uluslararası Bağımsız Denetim ve Güvence Denetimi Standartları Kurulu (IAASB) tarafından düzenlenen ve Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu (IFAC) tarafından yayımlanan Uluslararası Kalite Kontrol, Bağımsız Denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim, Diğer Güvence Denetimleri ve İlgili Hizmetler Standartları Kitabı.
BDS 230 nedir?
BDS 230 Bağımsız Denetimin Belgelendirilmesi Standardının ilk sürümü, 1/1/2013 tarihinde ve sonrasında başlayacak hesap dönemlerinin denetiminde uygulanmak üzere 14/11/2013 tarihli ve 28861 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.
Denetimde Analitik prosedürler nelerdir?
Denetimde Analitik prosedürler nelerdir?
Analitik inceleme prosedürleri, işletme içinden ve dışından alınan verilerle işletmenin iddiası olan finansal tablolardaki verilerin karşılaştırılması ve varsa sapmaların bulunmasına yönelik bir denetim tekniği olduğundan, bağımsız denetçinin yapmış olduğu denetim çalışmalarına yön vermektedir (Bozkurt, 2010, s. 151- …
Doğrulama prosedürü nedir?
Doğrulama faaliyetleri kapsamında görev yapan çalışanların çıkar çatışmasından etkilenmemesi ve yaptığı işlerde tarafsızlığını koruması, her türlü mali, ticari ve şahsi baskıdan personelin uzak tutulması için gerekli sistem oluşturulur.
Denetim BDS Nedir?
Denetim BDS Nedir?
BDS-240 standardı, bağımsız denetçilerin, hile ve hile riskine ilişkin sorumluluklarını düzenleyen standarttır. Bu standart özellikle hileli işlemlerden kaynaklı "önemli yanlışlık" risklerine ilişkin olarak uygulama çerçevesi sunmaktadır.