Son Konular

Bayram gelmis neyime............

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Bayram Gelmiş Neyime
Onumde, koşe yazarlığına başladığımdan beri beş senedir butun bayramlarda yazdığım yazılar Hepsi de dostluğa, kardeşliğe, birliğe, butunluğe dair, satırlarından bal damlayan yazılar ve hatıralar Bugun, bu bayram şekeri tadındaki yazılar bana o kadar uzak ki
O acıklı turku kulaklarımda cınlıyor:
'Bayram gelmiş neyime, anam anam garibem
Kan damlar yureğime, anam anam garibem'
İcimde oylesine bir huzun var ki anlatamam size dostlar Yureğime coken garipliği ifadeden acizim Ustad'ın dediği gibi, kendimi 'oz yurdumda garip' hissediyorum
Bir tarafta arslanlar gibi vatan evlatları, vurulmuş tertemiz alınlarıyla yatıyor, diğer tarafta ucbucuk Taşnak bozuntusu halimize gulup gobek atıyor
Gene Ustad Necip Fazıl'ın bir dortluğunu hatırlıyorum:
'Bıcak soksan golgeme,
Sıcacık kanım damlar
Gir de bir bak ulkeme:
Başsız başsız adamlar'
Ve, Bedri Rahmi gibi feryat ediyorum:
'Eyy benim dev memesinde cuceler emziren acayip memleketim!'
* * *
Ermeni Tasarısı, ABD Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi Bush ve Rice'ın Tasarı'nın kabul edilmemesi icin gayret gosterdikleri soyleniyor Doğrusu hic guvenmiyorum Belki de Coniler, pek sevdikleri 'iyi poliskotu polis' oyununu oynuyorlardır
Neticenin bu olacağı onceden belliydi Beni asıl uzen, yerin dibine sokan, bu netice değil, oylama sonrasında soylenenler oldu ABD'li Demokrat uye, 'Turkler bir şey yapamazlar Birkac sert beyanat verirler, sonra gecer' diyor Yani herifcioğlu acıkca 'Havlar havlar susarlar' demeye getiriyor Kocaryan da Ermenistan'dan laf yetiştiriyor;
Turkiye, Fransa'yı da ekonomik ilişkileri kesmekle tehdit etti ama o zamandan beri Fransa'yla dış ticareti birbucuk misli arttı, diyor
Kimse kusura bakmasın ama teşbihte hata olmaz; 'Isıracak kopek havlamaz' derler Nasreddin Hoca'nın fıkrasını bilirsiniz: Hoca, semeri calınınca, geri getirmezseniz ben yapacağımı bilirim, der Semeri gelince, getirmeseydik ne yapacaktın, diye sorarlar Hic, der Hoca, yenisini alacaktım Ne yazık ki, devlet olarak Nasreddin Hoca kadar bile tesirimiz kalmadı
İşte beni asıl kahreden de budur
* * *
Televizyonlarda, gazetelerde bir haber: Efendim, HukUmetin tezkere hazırlama calışmaları hızla devam ediyormuşmuş Guler misin, ağlar mısın?
Dun de yazdım, bu tezkere dediğiniz naneyi hazırlamak, en ebleh hukukcunun dahi yarım saatten fazla zamanını almaz Guya tezkere bayram sonrasına yetiştirilecekmiş
Ne bayramı kardeşim? Bir ulkenin guvenliği soz konusu olduğunda bayramın seyranın lafı edilir mi hic?
Ramazan Bayramı'ndan sonra da Cumhuriyet Bayramı var Daha hipodromlardan hic kullanmaya cesaret edemediğimiz tankları, topları gecireceğiz ya Sonra da sevgili Başbakanımız, ABD'ye gidecek; Bush onu bir guzel sakinleştirecek Sınır otesi operasyon da cıkmaz ayın son carşambasına kalacak
Bu durumdan, ABD'nin ve peşmergelerin uşağı medyacılar, Kuzey Irak'ta iş cevirenler ve Barzani yandaşları memnun olacaklar Kimbilir, bazılarının yurt dışındaki banka hesaplarına, PKK'yı 1992'deki gibi imha edilmekten kurtardıkları icin hatırı sayılır paralar yatırılacak
İktidar, Guneydoğu'da sıkıntı cıkmayacağından memnun, sınır otesinde para harcamayacağından mesut, ekonomi riske girmemiş, ABD'yle aramız bozulmamış olacağından mesrUr bir vaziyette bayramı idrak edecek
Olan, şehitlere, gazilere, ailelerine ve itibarı sıfıra indirilmiş zavallı Turkiyem'e olacak
* * *
Bayram gelmiş neyime
Hasan Celal Guzel Buda oyle guzel bir makaleydi okudugum sizinle paylasmak istedim arkadaslar

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

noel nedir

ilginc bir tez

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt