Son Konular

Basini Yemek ne anlama gelir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Başını Yemek ne anlama gelir?

➡Başını Yemek deyiminin anlamı:Bir kimsenin büyük zarar görmesine ya da ölmesine yol açmak anlamında kullanılan bir deyimdir. Haksızlığa uğrayarak işinden olmak, makamından olmak anlamlarında da kullanılan bir deyimdir.

Kendimi yedim ne demek?

➡Kendi Kendini Yemek deyiminin anlamı:İstediği iş olmadı diye gizli gizli üzülmek, kaygı duymak. ➡Kendi Kendini Yemek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Kendi kendimi yedim bitirdim bu iş yüzünden.

Papara Yemek deyim mi?

➡Papara Yemek deyiminin anlamı:Çok azarlanmak. ➡Papara Yemek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Çabuk olun, annemden papara yemek istemiyorum.

Parayı Yemek ne demek?

Parayı Yemek ne demek?
➡Para Yemek deyiminin anlamı:1. Çok para harcamak. 2. Rüşvet yemek, görevini kötüye kullanıp bir iş yapmak için birinden para almak.

Kendini yiyen insanlara ne denir?

Kendini yiyen insanlara ne denir?
Otofaji, vücudun kendi parçalarını sindirmesine ya da kişinin vücut kısımlarını yeme arzusuna verilen isimdir.

Paparayı yedik ne demek?

Paparayı yemek : Paylanmak,azar işitmek.

Papara yemek deyimi nereden gelir?

Doğranmış ekmeğin et suyu veya peynir suyu ile yumuşatılmasıyla yapılan yemek, ekmek aşı. Papara bayatlamış ekmekleri değerlendiren, geleneksel Anadolu yemeğidir.

Başa kakmak mı kalkmak mı?

eylem başa kakmak iken konu ve başlık ise baş kakıncası olarak bilinir. kakınç ve kök olan kakımak hepsi akraba. ayrıca (bkz: doluluk)la ilgili terim kakılı. sıklıkla 'başına kalkmak' olarak yanlış kullanılan deyim. geçmişte yapılan bir iyiliğe keşke yapmasaydın dedirtir.

Burnu büyüdü deyim mi?

Burnu büyüdü deyim mi?
➡Burnu Büyümek deyiminin anlamı:Kibirlenmek, böbürlenmek, büyüklenmek anlamlarında kullanılan bir deyimdir.

Kafayı yerim ne demek?

Kafayı yerim ne demek?
o gün bugündür, kafayı yemiyorum.. gerekiyorsa beynimi yerim.. kafayı yiyenlere de ne yediklerini bilmiyorlar diye üzülürüm… evet anlaşılacağı üzere istanbul argosunda çok afedersiniz, yarragi yemek anlamında kullanılmaktadır…

Başını Yemek deyimi bir kimsenin büyük zarara uğramasına ya da ölmesine neden olmak anlamına gelir. Bu deyim genellikle haksızlığa uğrayarak işinden veya makamından olmak durumlarında kullanılır. Örneğin, "Bu durum benim işimi bitirecek, başımızı yerler" şeklinde bir ifade kullanılabilir.

Kendimi Yedim deyimi ise istenilen bir işin gerçekleşmemesi sonucunda gizlice üzülmek, kaygı duymak anlamına gelir. Örnek olarak, "Bu proje beni oldukça üzdü, kendimi yedim" şeklinde bir cümle kullanılabilir.

Papara Yemek deyimi ise çok azarlanmak anlamına gelir. Örneğin, "Öğretmenim beni bugün dersin önünde papara gibi azarladı" şeklinde bir cümlede bu deyim kullanılabilir.

Parayı Yemek deyimi ise iki anlama gelir. İlk olarak, çok para harcamak anlamında kullanılır. İkinci olarak ise rüşvet almak veya görevini kötüye kullanmak anlamında kullanılabilir. Örneğin, "Bu ay fazla para yedik, alışverişte kontrolden çıktık" şeklinde bir cümlede bu deyim kullanılabilir.

Kendini yiyen insanlara otofaji denir. Bu terim, vücudun kendi parçalarını sindirmesini veya kişinin vücut kısımlarını yeme arzusunu ifade eder.

Burnu Büyümek deyimi ise kibirlenmek, böbürlenmek anlamına gelir. Örneğin, "Son zamanlarda onunla konuşurken burnu büyümeye başladı" şeklinde bir ifade kullanılabilir.

Son olarak, "Kafayı Yerim" ifadesi İstanbul Argosunda kullanılan bir deyim olup, yarrak yemek anlamına gelir. Bu deyim genellikle bir şeylerin çok sinir bozucu ya da dayanılmaz olduğunu ifade etmek için kullanılır. Örneğin, "Bu işler böyle devam ederse kafayı yerim" şeklinde bir cümlede bu deyim yer alabilir.

Coban cantasi ne kadar sureyle kullanilir?

Instagram profil resmi nasil gorulur?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt