- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Başına yaşmak ne demek?
Osmanlı'da yaşmak atmak ne demek sorusunun cevabı da bu şekildedir. Kadınların yüzlerinin gözlerinden aşağısını örtecek şekilde kapatan baş örtülerine verilen isimdir. Bu örtüyü bağlamaya da "yaşmak atmak" denmektedir.
Yaşmak ne demek TDK Sözlük?
Yaşmak ne demek TDK Sözlük?
Eski Türkçede yaşmak kelimesi gizlenmek, yaşın yaşın ikilemesi ise gizli gizli ağlamak demektir. Bu sözcükten türetilmiş olan yaşmak ise, Müslüman kadınların taktıkları yüz örtüsüne verilen isimdir.
Yaşmaklı kadın ne demek?
Yaşmaklı kadın ne demek?
Anadolu kadınlarının günlük başörtülerinin çene altına bağladıkları iki ucunu, çeneyi, dudakları, bazen de burnu kapatacak şekilde öne getirmelerine de yaşmak denir.
Ocak Yaşmağı ne demek?
bir ocakta (şöminede) çoğu konik olan davlumbazın altından sarkan yarım silindir biçimindeki bölüm, ocak yaşmağı. geleneksel türk evinde oda tasvirlerinde -genellikle- bulunur.
Türk töresinde yaşmak atmak ne demek?
Türk töresinde yaşmak atmak ne demek?
Osmanlı'da yaşmak atmak da yaşmak bağlamak anlamında kullanılan bir deyimdir. Yaşmak bağlamak, yaşmak sarmak, yaşmak takmak gibi deyimlerle aynı anlama gelmektedir. Örmek ve gizlemek anlamı taşır.
Yaşmaklanmak ne demek?
Yaşmaklanmak ne demek?
dönüşlü f. (< yaşmakla-n-mak) Yüzüne yaşmak koymak, yaşmakla örtünmek: Ben yaşmaklandım, Dürdâne Hanım'la vedâlaştık (Ahmed Midhat Efendi). Süt nineye varıncaya kadar cümlesi yaşmaklandı (Ahmet Râsim).
Peçe nin anlamı nedir?
Peçe, doğal etkilerden ve kötü amaçlı bakışlardan korunmak amacıyla yüzün tamamını veya gözler hariç bir kısmını kapatmaya yarayan bir çeşit örtüdür.
Yaşamak ne anlama gelir?
Yaşamak ne anlama gelir?
olmayan bir şeyi aramak. ulaşılamayacak yere yol almak. anlamı olmayanı tanımlamaya çalışmak. sürekli harekete geçecekmiş gibi hissedip yalnızca durmak.
Savaşta yaşmak atmak ne demek?
Savaşta yaşmak atmak ne demek?
Cibindirik ne demek TDK?
Ata binen gelinen başına örtülen çadır gibi örtü.
Cibinlik aparatı nereden alınır?
Cibinlik aparatı nereden alınır?
Getir.
Yaşmaklandı ne demek?
Yaşmaklandı ne demek?
(< yaşmakla-n-mak) Yüzüne yaşmak koymak, yaşmakla örtünmek: Ben yaşmaklandım, Dürdâne Hanım'la vedâlaştık (Ahmed Midhat Efendi). Süt nineye varıncaya kadar cümlesi yaşmaklandı (Ahmet Râsim).
Yaşamak için yaşamak ne demek?
plansız yaşamaktır. hayat önüne ne çıkarırsa onu yaşamak, iyi veya kötü bazı şeyler hissedebiliyor olmaktan memnuniyet duymaktır. yaşam yolunun bizzat amacın kendisi olduğunu fark etmektir. beklentilerin ya düşüktür ya da hiç beklentiye girmezsin; toprak, güneş ve sen bahtiyarsındır.