Editör
Efsanevi Üye
Banka denetimi kimler tarafından yapılır?
Özel banka BDDK'ya bağlı Bankalar Yeminli Murakıpları tarafından denetlenir. Bankalar Yeminli Murakıpları uzmanlık alanları bankacılık olan ve dolayısıyla bir bankanın işlemlerini en yetkin biçimde denetleyen kişilerdir.
Batumda hangi Türk bankaları var?
Gürcistan'da işleten bankalar listesi
- TBC Bankası.
- Gürcistan Bankası.
- Liberty Bank.
- Basis Bank.
- VTB Bank – Gürcistan.
- Kartu Bank.
- ProCredit Bank.
- Silk Road Bankası.
Gürcistan'da hangi Türk banka şubeleri var?
Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, banka, 18 ülkede sürdürdüğü faaliyetleri ile en geniş uluslararası ağa sahip Türk bankası olan Ziraat Bankası, Tiflis, Batum ve Marneuli şubeleriyle 1998 yılından beri Gürcistan'da yürüttüğü faaliyetlerini 2 Mayıs tarihinden itibaren, kuruluşu tamamlanan JSC Ziraat Bank …
Banka iç denetimi kimler eliyle yerine getirilir?
Banka iç denetimi kimler eliyle yerine getirilir?
Banka yönetim kurulu ve üst düzey yönetim etkin iç denetim sisteminden nihai olarak sorumlu olmakla birlikte, gözetim ve denetim otoritelerinin görevi her bankanın iç denetim sistemini değerlendirmektir.
Gürcistan Batum Türk Lirası geçiyor mu?
Gürcistan Batum Türk Lirası geçiyor mu?
GÜRCİSTAN PARA BİRİMİ & PARA BOZDURMA Batum'a çok Türk gittiği için bazı yerler Türk Lirası kabul edebiliyor ama bun genel geçer bir durum değil. Dolar ya da Euro daha kolay kabul görüyor TL'den.
Tiflis te Türk bankası var mı?
Gürcistan'daki 2. Şubemiz Tiflis Şubesi hizmete başlamıştır.
Bankalar neden düzenlemek ve denetlemek zorundadır?
Kurumun, tasarruf sahiplerinin haklarını ve bankaların düzenli ve emin bir şekilde çalışmasını tehlikeye sokabilecek ve ekonomide önemli zararlar doğurabilecek her türlü işlem ve uygulamaları önlemek, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere gerekli karar ve tedbirleri almak ve uygulamak …
Kredi alamıyorum nereye şikayet edebilirim?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na şikayet BDDK'ya, bankaların yaptığı işlemlerden dolayı beş farklı yolda şikayette bulunmak mümkündür. Bu beş tane şikayet yolu, bilgi edinme sistemi, elektronik şikayet sistemi, dilekçe, çağrı merkezi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'dir.