T
theking
Bal Parmak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
150 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
Üzeri için;
İrmik
Şerbetli için;
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 ince dilim limon
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım (Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp kaldırın) tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Tereyağını evvelden tezgaha alıp, yumuşamasını bekleyelim.
Oda ısısına gelen tereyağını bir kaba aldıktan sonra un hariç bütün malzemeyi ekleyip, sonrasında unu katıp yoğuralım.
Un denetimli koyuyoruz yumuşak kurabiye hamuru kıvamında olacak.
Resimde gördüğünüz üzere hal verip irmiğe buladım. Bıçakla kesik atarak hal verdim.
Önceden 180 derecede ısıttığım fırında pembeleşinceye kadar pişirdim. Ben erken aldım biraz daha dursa rengi koyu olur daha hoş gözükürdü. Ancak tadı efsaaaneee kesinlikle deneyin.
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un
Üzeri için;
İrmik
Şerbetli için;
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 ince dilim limon
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım (Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp kaldırın) tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Tereyağını evvelden tezgaha alıp, yumuşamasını bekleyelim.
Oda ısısına gelen tereyağını bir kaba aldıktan sonra un hariç bütün malzemeyi ekleyip, sonrasında unu katıp yoğuralım.
Un denetimli koyuyoruz yumuşak kurabiye hamuru kıvamında olacak.
Resimde gördüğünüz üzere hal verip irmiğe buladım. Bıçakla kesik atarak hal verdim.
Önceden 180 derecede ısıttığım fırında pembeleşinceye kadar pişirdim. Ben erken aldım biraz daha dursa rengi koyu olur daha hoş gözükürdü. Ancak tadı efsaaaneee kesinlikle deneyin.
Bal Parmak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı