- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Bağış makbuzu ne işe yarar?
Ya da başka bir örnekle derneğinize masa, sandalye, bilgisayar gibi bir mal bağışı geldi yine aynı şekilde Ayni bağış alındı belgesini dernek makbuzu olarak kesmeniz gerekir. Yani Ayni Mal demek . Bu iki makbuzdan AYNİ YARDIM TESLİM BELGESİ mal bağışı yapmanız AYNİ BAĞIŞ ALINDI BELGESİ de mal bağışı almanıza yarar.
Bağış makbuzu nasıl işlenir?
· Bağış ve yardım tutarları önce ilgili gider hesaplarına intikal ettirilir. · Dönem sonunda bu tutarlar önce beyannamede KKEG olarak ilave edilir. · Daha sonra hesaplanan bağış tutarı indirim konusu yapılır. · İlgili dönem kazancını aşan bağış ve yardım tutarları zarar olarak sonraki dönemlere devredilemez.
Ayni Yardım Teslim belgesi Nedir?
Dernekler tarafından kişi, kurum veya kuruluşlara yapılacak bedelsiz mal ve hizmet teslimleri Ek-14'te yer alan Ayni Yardım Teslim Belgesi ile yapılır. Kişi, kurum veya kuruluşlar tarafından derneklere yapılacak bedelsiz mal ve hizmet teslimleri ise Ek-15'te yer alan Ayni Bağış Alındı Belgesi ile kabul edilir.
Derneklerin gelir kaynakları nelerdir?
MADDE 50. — Derneklerin gelir kaynakları : a) üye aidatı, b) Dernekçie tertiplenen balo, eğlence, müsamere, konser, spor müsabakası ve konferans gibi faaliyetlerden sağlanan gelirler, c) Dernekçe tertiplenen piyango gelirleri, d) Dernek mamelekinden elde edilen gelirler, e) Bağış ve yardımlar.
Derneklere yapılan bağışlar gider yazılır mı?
3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kanunu'nun 9. maddesinde; "…..Fona ve Vakfa yapılacak bağış ve yardımlar her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. Bu bağış ve yardımlar Kurumlar ve Gelir Vergisi matrahından indirilebilir." hükmü bulunmaktadır.
Bağışlar nasıl muhasebeleştirilir?
11. BAĞIŞ VE YARDIMLARIN MUHASEBE KAYDI. bağış ve yardımlar, Kanunen Kabul Edilmeyen Gider olarak kayıt altına alınıp beyanname üzerinde ayrıca gösterilmek şartıyla kurum kazancından indirilecektir. Uyarı: Özel kanunlarla düzenlenen bağış ve yardımlar, direkt gider olarak kayıt altına alınacaktır.
Ayni Bağış ne demek?
Bağış, nakdi bağış ve ayni bağış olarak ikiye ayrılıyor. Nakdi bağış, adından anlaşılacağı üzere para ile; ayni bağış ise mal ya da hizmet olarak yapılıyor. Tüm dünya çapında bizden daha avantajsız durumda olanlara ulaşmanın ve onlara yardım etmenin en iyi yolu bağış yapmak.
Dernekler kasada ne kadar para bulundurulabilir?
Derneklerin banka hesabı açmasına dair herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu nedenle dernek kasasında bulundurulması gereken nakit miktarı ile ilgili herhangi bir sınır bulunmaz.
Dernekler nereden gelir elde eder?
Dernekler, ticari kazanç elde etmek ve elde edilecek bu kazancı amaçlarına sarf etmek veya tahsis etmek amacıyla iki türlü yapılanma içerisinde olabilirler; bunlardan birincisi, Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde gerekli şartlar ve yükümlülükler yerine getirilerek bir sermaye şirketi kurmak veya kurulu olan bir sermaye …
Dernek harcamaları nasıl yapılır?
Dernek giderleri ise fatura, perakende satış fişi, serbest meslek makbuzu gibi harcama belgeleri ile yapılır. Ancak, 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesi kapsamında bulunan ödemeler için 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre gider pusulası düzenlenir.
Derneklere yapılan aidat ödemeleri gider yazılır mı?
Derneklere ödenen aidatlar gider yazılmaz. Şirketin kayıtlı olduğu Sanayi veya ticaret odası aidatı gider yazılır. Bağış ve yardımlar ile ilgili düzenlemeler 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 10. maddesinde düzenlenmiştir.