Editör
Efsanevi Üye
Bağımsız denetçi stajı kaç yıl?
Bağımsız denetçilik staj süresi 3 yıldır. En az on beş yıl mesleki tecrübeye sahip olan meslek mensuplarında uygulamalı mesleki eğitim şartı aranmaz.
Kimler bağımsız denetime tabi?
Karara ekli ve aşağıda yer verilen (II) sayılı listede belirtilen şirketlerden, aşağıdaki üç ölçütten en az ikisinin eşik değerlerini art arda iki hesap döneminde aşanlar bağımsız denetime tabidir. — Aktif toplamı 30 milyon Türk Lirası. — Yıllık net satış hasılatı 40 milyon Türk Lirası. — Çalışan sayısı 125 kişi.
Bağımsız denetçi nedir ne iş yapar?
Bağımsız Denetçiler: Herhangi bir kişi veya kuruluşa bağımlı olmadan, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve esasları ışığında mali tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını araştıran kişidir. 3568 sayılı yasa ile denetim yetkisi SMMM ve YMM'lere verilmiştir.
KGK temel mesleki konular nelerdir?
KGK temel mesleki konular nelerdir?
(2) Temel mesleki konular; muhasebe, denetim, etik kurallar, finans ve kurumsal yönetim konularını kapsar. Finans; sermaye piyasası, bankacılık, sigortacılık, özel emeklilik ve finansal yönetim konularından oluşur.
SMMM Stajyerleri bağımsız denetçi olabilir mi?
SMMM Stajyerleri bağımsız denetçi olabilir mi?
Çünkü 3568 sayılı Kanun'un geçici 11. maddesi ile yapılan düzenleme kapsamında SMMM olmaya hak kazananlardan eğitim durumları itibariyle mezkur Kanun'un 5. maddesindeki belli alanlardan lisans veya yüksek lisans sahibi olma şartını taşımayanların bağımsız denetçilik yapması mümkün bulunmamaktadır.
Mali müşavir Stajyerleri bağımsız denetçi olabilir mi?
2) Sınavdan başarılı olduktan sonra Bağımsız Denetim Kuruluşunda ya da Bağımsız Denetçi yanında stajını başlatmalısınız (Yeminli Mali Müşavir yanında olabilir). Bu staj hem mali müşavirlik hem de bağımsız denetçi stajı için geçerli sayılacaktır.
Bağımsız denetim kimlere zorunlu?
100 milyon ve üzeri kredi riski bulunanlardan bağımsız denetim raporu isteniyor
- Ülkemizde zorunlu bağımsız denetim Türk Ticaret Kanunu (TTK)'nun 2013 yılında yürürlüğe giren hükümleri ile genel bir düzenleme olarak yürürlüğe konuldu.
- Halen geçerli olan ölçütler şunlar:
- – Aktif toplamı 35 milyon TL ve üzeri.
Limited şirketler bağımsız denetime tabi mi?
4- Limited Şirketler de Bağımsız Denetime Tabi midir? Türk Ticaret Kanununun 635. maddesi uyarınca anonim şirketlerin bağımsız denetime tabi tutulması ile ilgili 397. maddenin (beşinci ve altıncı fıkraları hariç), anonim şirketin denetçiye denetime ve özel denetime ilişkin hükümleri limited şirkete de uygulanır.
Bağımsız denetçi nasıl olunur?
Bağımsız denetçi nasıl olunur?
SMMM ruhsatına sahipseniz, en az 3 yıl denetim tecrübeniz ya da 15 yıllık mesleki tecrübeniz varsa, KGK'nın düzenlediği sınavlardan "Muhasebe Standartları", "Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim" ve "Denetim" sınavlarına girip 70 ortalamayı tutturabilirseniz "bağımsız denetçi" ünvanını alabilirsiniz.
KGK 1 destekleyici kredi nedir?
KGK 1 destekleyici kredi nedir?
Lisansüstü eğitim ve kitap yazımından elde edilen krediler bölünerek edinildiği yılda ve takip eden iki yıl içinde kullanılabilir. Bununla birlikte temel mesleki konulardan, zorunlu olan kredi miktarından fazla edinilen krediler o yıl destekleyici konulardan elde edilen kredi olarak kullanılabilir.
KGK sürekli eğitim nedir?
Kamu Gözetimi Kurumu. Sürekli eğitim yükümlülüğü nedir? Denetçilerin 3 yıllık dönem içerisinde en az 60 kredi temel mesleki konulardan olmak üzere 120 kredi karşılığı eğitimi tamamlama zorunluluğudur.
SMMM bağımsız denetim yapabilir mi?
Bağımsız Denetim Yönetmeliğine göre KGK tarafından uygun görülen sermaye şirketlerine Bağımsız Denetim Kuruluşu Belgesi, meslek mensupları, yani SMMM'ler ile YMM'lere ise Bağımsız Denetçi Belgesi verilmektedir.
Mali Müşavirler nasıl bağımsız denetçi olur?
Bağımsız denetçi olabilmenin şartları nelerdir?
Bağımsız denetçi olabilmenin şartları nelerdir?
e) Denetçilik sınavında başarılı olması, f) Adli sicil kaydının bulunmaması, g) Faaliyet izninin daha önce Kurum tarafından iptal edilmemiş olması, ğ) Bağımsız denetim mesleğinin gerektirdiği şeref ve haysiyete uymayan bir durumunun bulunmaması, olumsuz bir itibara sahip olmaması.