Son Konular

Bad komisyon ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Bad komisyon ne demek?

Başvuru işleminin e-Devlet üzerinde "BAD KOMİSYONU" (Bilim Alanı Danışma Komisyonu) aşamasında görünmesi ne anlama gelmektedir? Bilim Alanı Danışma Komisyonu, dosyalara ilişkin akademik inceleme ve araştırmaları bağımsız yürüten komisyondur.

YÖK SBYS nedir?

Mezun olunan kurumun eğitim öğretiminin niteliğinde tereddüt oluşması durumunda diploma denklik başvurularıyla ilgili denklik işlemlerinde Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemi (SYBS) uygulanabilecek.
Diploma denklik işlemleri kaç gün sürer?
Denklik işlemlerinde son kararı ise Yükseköğretim Yürütme Kurulu veriyor. Tüm bu işlemler ise ortalama 65 günde sonuçlanıyor.
YÖK denklik işlemleri ne kadar sürüyor?
YÖK, uluslararası üniversite sıralandırma sistemlerinde ilk 1000 üniversite arasında yer alan üniversitelerden alınan diplomalara ortalama 15 günde doğrudan denklik veriyor.

Denklik gösterir belge nereden alınır?

Belge alımı için online olarak başvuru yapılır. Bu başvuru e devlet ya da YÖK resmi internet adresinden yapılır. Kurum tarafından ön inceleme başvuru yapıldıktan sonra gerçekleşir. Ön incelemede diplomanın teyit edilmesi yer alır.

Denklik belgesi nedir nasıl alınır?

Türk Yüksek Öğretim sisteminde mezun olunan akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgeye denklik belgesi denmektedir. Dolayısıyla denklik belgesini alabilmek için talep etmek gerekmektedir. Bu talep edilen denklik belgesi aslında kişinin bulunduğu ülkedeki mezuniyet belgesidir.
SYBS sınavı nedir?
Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemleri (SYBS) Yurt dışından mezun olunan programla ilgili temel kazanımlar, eğitim ve öğretim dili, programın niteliği, teorik ve uygulamalı dersler, stajlar ve projeler yönünden eksiklik tespit edildiğinde ve/veya tereddüt oluştuğunda söz konusu programın niteliğine göre ders tamamlama …
SBYS ne demek hastane?
Sağlık Bilgi Yönetim Sitemi (SBYS) yazılımları arasında veri aktarımı sürecinde oluşabilecek veri kayıplarını minimuma indirmek amacıyla VEM geliştirilmiştir.

Diploma denkliği almak zor mu?

Şöyle ki yükseköğretim kuruluna diploma denklik belgesi almak üzere başvuran ancak sınava girebileceğine dair yükseköğretim kurulu kararı bulunmayan adaylar sınava talepleri dâhilinde başvuru yapabilirler. Diploma denklik başvuruları reddedilen adaylar sınavlara giremezler. Bir bakıma da sınav zor diyebiliriz.

Nakit avans nasil alirim?

Almanya Turkiye arasi trenle kac saat?

1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.374
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt