Son Konular

Bacagi kirilan birine ne yapmaliyiz?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Bacağı kırılan birine ne yapmalıyız?

Açık kırıklarda, tespitten önce yara temiz bir bezle kapatılmalıdır, Kırık bölgede sık aralıklarla nabız, derinin rengi ve ısısı kontrol edilir, Kol ve bacaklar yukarıda tutulur, Tıbbi yardım istenir (112).

Kırık olan bir hastada ne yapılması doğrudur?

Kırık olan bir hastada ne yapılması doğrudur?
Önce kırık düzeltilmelidir. Açık kırık varsa yara yıkanmalıdır. Yara varsa üzeri kesinlikle kapatılmaz. Tespit yapılırken yaralı bölge sabit tutulmalıdır.

Ön kol kırığı için tespit yöntemleri nelerdir?

Dirsek kemiği ve/veya ön kol kemiği kırığında sert malzemelerle tespit:
- Ön kolun altına 2 şerit yerleştirilir,
- Yumuşak maddeyle desteklenmiş sert tespit malzemelerinden biri parmak diplerinden dirseğe kadar içe, diğeri elin dış yüzünden dirseğe gelecek şekilde dışa konarak tespit edilir,

Kırıkta ne yapılır?

Kırıkta ne yapılır?

Vücuda yabancı cisim Batmalarında hangisi yapılması doğrudur?

' Batan bir cisim ancak cerrahi müdahale ile çıkartılmalıdır. Batan cisim orada bir tampon işlevindedir. Olay yerinde çıkartılan cisim, yaralının daha çok kan kaybetmesine, yaralanmanın şiddetlenmesine, herhangi bir organa isabet ettiyse, çıkarılırken o organın yırtılmasına yol açabilir. Hasta hayatını kaybedebilir.

Hangi kırıkta kanama riski yüksektir?

Hangi kırıkta kanama riski yüksektir?
Açık kırık: Deri bütünlüğü bozulmuştur. Kırık uçları dışarı çıkabilir. Beraberinde kanama ve enfeksiyon tehlikesi taşırlar.

Kırık nedir çeşitleri nelerdir?

- Kapalı (basit) kırık: Kapalı kırıklarda, kırık kemik uçları deriyi delmemiştir yara yoktur.
- Açık kırık: Kırılan kemik uçlarından birisi veya ikisi dışarı çıkmıştır, yara ve kanama vardır.
- Çöken kırık : Yassı kemiklerde görülen kırıktır.
- Komplike kırık: Kırılan kemik komşu organa zarar verir.

Kırık ve çıkık bölgesine ilk yardım olarak ne yapılır?

Kırık ve çıkık bölgesine ilk yardım olarak ne yapılır?
Çıkıkta ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Eklem aynen bulunduğu şekilde tespit edilir,
- Çıkık yerine oturtulmaya çalışılmaz,
- Hasta / yaralıya ağızdan hiçbir şey verilmez,
- Bölgede nabız, deri rengi ve ısısı kontrol edilir,
- Tıbbi yardım istenir (112).

Bacağı kırılan birine ne yapmalıyız sorusuna verilen cevaplarda doğru ilk yardım uygulamaları ve tıbbi yardımın önemi vurgulanmış. Bacağı kırılan kişiye acil durum numarası olan 112'den yardım istenmesi, kırığın olduğu bölgenin temiz bir bezle kapatılması, nabız, derinin rengi ve ısısının kontrol edilmesi, kol ve bacakların yukarıda tutulması gibi önlemler doğru olarak belirtilmiş.

Kırık olan bir hastanın doğru şekilde nasıl tedavi edilmesi gerektiği konusunda da açık kırıklarda yaranın temizlenmesi, kırığın düzeltilmesi, tespit yapılırken yaralı bölgenin sabit tutulması gibi adımlar doğru olarak belirtilmiş.

Ayrıca ön kol kırığı için tespit yöntemlerine dair detaylı bilgiler verilmiş. Ön kol kırığında yapılması gerekenler sert malzemelerle tespit edilmesi şeklinde açıklanmış.

Vücuda yabancı cisim batması durumunda ise batan cismin cerrahi müdahale ile çıkartılması gerektiği vurgulanmış. Batan cismin bir tampon işlevi görebileceği ve çıkartılması durumunda hastanın durumunun kötüleşebileceği belirtilmiş.

Kırıklarda kanama riskinin en yüksek olduğu durum açık kırıklarda olduğu belirtilmiş. Açık kırıkların deri bütünlüğünün bozulmuş olması ve kırık uçlarının dışarı çıkabilmesi nedeniyle kanama ve enfeksiyon riski taşıdığı vurgulanmış.

Farklı kırık çeşitleri ve bunların özellikleri hakkında da bilgiler verilmiş. Kapalı kırık, açık kırık, çöken kırık ve komplike kırık gibi kırık tiplerine değinilmiş.

Son olarak kırık ve çıkık bölgelerine uygulanması gereken ilk yardım önlemleri hakkında da bilgi verilmiş. Çıkıkta eklemi aynı pozisyonda tutmak, çıkık yeri dışarı oturtmaya çalışmamak, ağızdan hiçbir şey vermemek gibi önemli adımlar doğru olarak belirtilmiş. Tıbbi yardımın 112'den istenmesi de vurgulanmış. Bu şekilde doğru uygulanan ilk yardım önlemleri ve hızlı tıbbi müdahale hayati önem taşır.

Lens temizleme solusyonu goze damlatilir mi?

Evde dolgu yapilir mi?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.698
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt