Modoratör
Efsanevi Üye
Babaanne çocuğun velayetini alabilir mi?
Buna göre evlilik birliği devam ettiği sürece çocukların velayetini anne ve baba birlikte kullanır (Madde 336). Velayet hakkı kanunda açık bir şekilde anne veya babaya verilebilen bir hak olduğu için hiçbir koşulda bu kişiler dışındaki kişilere (dede, babaanne, anneanne, amca, hala, dayı, teyze…) verilemeyecektir.
Velayet davası nasıl kazanılır?
Velayet davası nasıl kazanılır?
Velayet davasının kazanılabilinmesi için; velayete sahip olan tarafta çocuğun menfaatine aykırı bir durum tespit edilmesi ve durumun somut, objektif delillerle kanıtlanabilmesi gereklidir.
Maddi geliri olmayan anneye velayet verilir mi?
Maddi geliri olmayan anneye velayet verilir mi?
Çalışmayan anneye de velayet verilebilir. Zira her ne kadar çocuğun bakım ve yetiştirilme yükümlülüğü çalışmayan kadına da yüklense de, velayeti alamayan babanın da çocuğun bakım ve eğitim giderlerine katılma yükümlülüğü devam etmektedir.
Velayet davası masrafi ne kadar?
Aile mahkemesinde açılan velayet davası bilirkişi ve tanık ispatı istenmesi durumunda belirlenen dava açma ücreti 658 TL olarak hesaplanır.
Yetim çocuğun velayeti kime verilir?
Yetim çocuğun velayeti kime verilir?
Velayet hakkı kural olarak yalnızca anne ve babaya aittir. Amca, hala, teyze, anneanne, babaanne, dedeye velayet hakkı verilemez. Amca, hala, teyze, anneanne, babaanne, dede şartlar oluştuğu takdirde vasi olabilirler.
Velayet hakkı kimlere tanınmıştır?
Velayet hakkı kimlere tanınmıştır?
Sözü edilen yasal düzenlemelere göre velayet hakkı, münhasıran anne ve babaya tanınan bir hak olup, evlat edinme hali hariç, anne ve baba dışında hiç kimseye tevdi olunamaz.
Velayet davası ucreti ne kadar?
Baro tarafından tavsiye niteliğinde olan ücret tarifesi ise şöyle, Aile mahkemesinde görülen Velayet Davası Avukat Ücreti şöyle, Evlat Edinme İzin Davası 6.710 TL, Kayyım ve Veraset ve Velayet Davaları 5.170 TL , Boşanma ve Velayet Kararının Tenfizi 9.240 TL olarak belirlenerek 2019 yılı için web sayfasında …