- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Baba eğitim Programı Nedir?
Babaların, çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilmiş bilimsel temelli bir eğitim programı olan BADEP, babaların çocuk gelişimi ile ilgili bilgi düzeylerini arttırmayı, iletişim becerileri kazanmalarını ve daha demokratik bir tutumu benimsemelerini hedeflemektedir.
Baba Destek Programı hangi yaş aralığı?
Baba Destek Programı hangi yaş aralığı?
3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocukları olan babaların, 10/13 hafta boyunca eğitim almasına imkan tanıyan program kapsamında bugüne kadar 60.000'den fazla babaya ulaştık.
Baba Destek eğitim Programı Nedir?
Baba Destek eğitim Programı Nedir?
Babalara yönelik bilimsel temelli bir eğitim programı. Baba Destek Program (BADEP), babanın çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda daha bilgili olmasını, bu bilgilerini hayata geçirmesini, çocuğuyla, eşiyle ve yakın çevresiyle iletişimini geliştirmesini ve daha demokratik bir tutum benimsemesini sağlamaktadır.
Badep hangi yaş aralığı?
BADEP' in hedef kitlesi; 3-6 ve 7-11 yaş arasında çocukları olan babalardır.Bu Program 15'er kişilik baba grupları oluşturularak, 10-13 hafta boyunca haftada bir gün 2-2,5 saatlik oturumlar halinde uygulanır.
Baba Destek programının hedef kitlesini hangi yaş aralığı oluşturur?
Baba Destek programının hedef kitlesini hangi yaş aralığı oluşturur?
Baba Destek Programı'nın hedef kitlesi 3-11 yaşları arasında çocukları olan okuma yazma bilen her eğitim düzeyinden babalardır.
Baba Destek Programı ne zaman başladı?
Baba Destek Programı ne zaman başladı?
Çocuk gelişiminde babalar anneler kadar önemlidir. Bu nedenle Anne Çocuk Eğitim Vakfı 1996'da Baba Destek Programı'nı bir pilot proje bağlamında başlatmıştır.
Anne Baba Okulu Nedir?
Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat tarafından geliştirilen Anne Baba Okulunun temel amacı, ailelerin mutlu, özgüvenli ve başarılı çocuk yetiştirmelerine yardımcı olmaktır. Anne Baba Okulu, 'başarı-odaklı mutluluk' anlayışından, 'mutluluk-odaklı başarı' anlayışına bir yolculuk sunmaktadır.
Aile eğitimi programları nelerdir?
Aile eğitimi programları nelerdir?
Bireysel, grup ya da uzaktan eğitim şeklinde uygulanır. Bireyin yetersizliği, gelişim özellikleri, eğitim ihtiyaçları ve ailenin ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanır ve uygulanır. Aile eğitim programları ailenin katılımıyla bir yıllığına planlanır ve her yıl yeniden geliştirilerek uygulanır.
Aile eğitim programları neden önemli?
Aile eğitim programları neden önemli?
Aile Eğitim Programlarına Niçin Gereksinim Duyulmuştur? Aile eğitim programları temelde iki amaca hizmet etmektedir. Birincisi ailenin psikolojik ve sosyal açıdan bulunduğu yaşam şartlarına adapte olabilmesine yardımcı olmak; diğeri ise çocukların eğitimlerinde aile ayağını güçlendirmektir (Cochran, 1988:26).
Aile eğitim programı ne işe yarar?
genelinde anne-babalara çocuğunu etkin dinleme, etkili iletişim, kendini çocuğa ifade etme, kaliteli zaman geçirme, çatışma çözme ve olumlu disiplin yöntemlerini öğreterek "anne-babalık becerilerinin" geliştirilmesi ve böylece aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun ve ergenin, var olan potansiyelini …