Son Konular

Ayten Diri

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
Doğum Tarihi
1938

Ülke
Türkiye

1938 yılında Kayseri'de doğdu. Kayseri eşrafından Hilmi HASKINACI'nın kızıdır. İlköğrenimini Ankara Atatürk İlkokulu'nda tamamladı. Ankara Atatürk Kız Enstitüsü'ne devam etti. 1953'te Şaban Diri ile evlendi. Üç çocuk sahibi olan Ayten Diri eşini kaybettikten sonra çeşitli hayır kurumlarında görev aldı.
Yaptığı bağış ile 1999 yılında Ankara Çayyolu'nda Ayten Şaban Diri İlköğretim okulu'nun hizmete açılmasını sağladı.
2009 yılında aynı okulun bahçesinde temeli atılan ve 2010 yılında hizmete açılan spor kompleksinin de en büyük bağışçısı olmuştur.

Ayten Diri, 1938 yılında Kayseri'de doğmuş ve eğitim hayatına Ankara'da devam etmiştir. Kayseri'nin tanınmış ailelerinden olan Hilmi Haskınacı'nın kızıdır. İlköğrenimini Ankara Atatürk İlkokulu'nda tamamlamış ve ardından Ankara Atatürk Kız Enstitüsü'ne devam etmiştir. 1953 yılında Şaban Diri ile evlenmiş ve bu evlilikten üç çocuk sahibi olmuştur. Kaybettiği eşinin ardından çeşitli hayır kurumlarında görev almış ve topluma hizmet etmeye devam etmiştir.

Ayten Diri'nin en dikkat çekici katkılarından biri, 1999 yılında Ankara Çayyolu'nda Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'nun açılmasını sağlamış olmasıdır. Ayrıca aynı okulun bahçesinde temeli atılan ve 2010 yılında hizmete açılan spor kompleksinin de en büyük bağışçısı olmuştur. Topluma olan duyarlılığı ve eğitim kurumlarına sağladığı destekle Ayten Diri, Kayseri ve Ankara çevresinde önemli bir iz bırakmıştır.

A.Celal Binzet

Ayça Varlıer

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt