Son Konular

Ayşe Kökçü

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
Unvan
Oyuncu

Doğum Tarihi
21 Mayıs 1955

Ülke
Türkiye

Burç
Boğa

1955 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarı'ndaki eğitiminin ardından Şehir Tiyatroları kadrosuna katılan sanatçı, tiyatro çalışmalarının yanı sıra sinema ve televizyon filmlerinde de rol almaktadır.
Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olan Avni Yalçın'la ve tiyatrocu Salih Sarıkaya ile evlenip ayrılmıştır. Bizimkiler dizisindeki Nazan karakteriyle tanınan Kökçü, tiyatro ve tv dışında, sinema filmlerinde de rol almıştır.
Rol aldığı bazı oyunlar
Bir Başkası Lüküs Hayat Kanlı Nigar Çulsuzlar
Filmografisi
Ne Münasebet – 2015
Yalancı Yarim – 2006
Eylül – 2006
Nefes Nefese – 2005
Yazlıkçılar – 1993
Bizimkiler – 1989
Aşık Oldum – 1985

Ayşe Kökçü, 21 Mayıs 1955 tarihinde İstanbul'da doğmuş bir oyuncudur. İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda eğitim görmüş ve ardından Şehir Tiyatroları kadrosuna katılmıştır. Tiyatro alanında çalışmalar yapmasının yanı sıra sinema ve televizyon filmlerinde de rol almıştır. Evli olduğu ve ayrıldığı Avni Yalçın ve Salih Sarıkaya gibi tiyatrocularla ilişkisi bulunmaktadır. "Bizimkiler" dizisinde canlandırdığı Nazan karakteriyle geniş kitleler tarafından tanınmıştır.

Tiyatro kariyerinde "Bir Başkası", "Lüküs Hayat", "Kanlı Nigar" ve "Çulsuzlar" gibi oyunlarda rol almıştır. Sinema filmlerinde ise "Ne Münasebet" (2015), "Yalancı Yarim" (2006), "Eylül" (2006), "Nefes Nefese" (2005), "Yazlıkçılar" (1993), "Bizimkiler" (1989) ve "Aşık Oldum" (1985) gibi yapımlarda yer almıştır. Sanat hayatındaki başarılarıyla Türk tiyatro ve sinema dünyasına önemli katkılarda bulunmuştur.

Ayşe Şasa

Aziz Aslan

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.699
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt