Son Konular

Ayni anda iki universite okunabilir mi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Aynı anda iki üniversite okunabilir mi?

Aynı anda iki üniversite okunabilir mi Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.
2 üniversite aynı anda okunursa 1 üniversiteye harç Oder misin?
1-ÖSYS kılavuzunda yer alan programlarda aynı seviyede iki örgün programa kayıt yaptırılamaz. Örneğin, örgün eğitimde bir üniversitede İşletme Bölümü okurken başka bir yükseköğretim kurumunda veya aynı üniversitede örgün bir lisans programına kayıt yaptırılamaz.

2 üniversiteye harç ödenir mi?

Birinci ve açıköğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programı hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde, ikinci programa kayıt yaptırılması halinde, öğrenci katkı payı öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır. hükmü yer almaktadır.
2 bölüm nasıl okunur?
Eğer okumak istediğiniz programlardan biri lisans bir diğeri önlisans ise öğrencinin aynı anda iki ayrı programda okumasının önünde bir engel yok. Ancak bu programların aynı anda ikisinin de önlisans veya ikisinin de lisans programı olmaması gerekiyor.

AÖF aynı bölüm tekrar okunabilir mi?

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.
Ikinci üniversite harç ödenmezse ne olur?
Katkı payı / öğrenim ücretinin zamanında ödenmemesi durumunda öğrenci ders kayıtlarını yapamaz ve yatırmadığı dönemin öğrenim hakkını kaybeder. İlgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.

Hukumetin kollektif sorumlulugu nedir?

Firkete neye denir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.698
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt