Modoratör
Efsanevi Üye
Aylık hamilelikte hamile kaldım?
Misafir 30 Ağustos 2020 Pazar 20:39 Kızım dokuz aylıkken hamile kaldım şuan 7 aylık hamileyim doktor emzirmemde sakınca görmedi ben emziriyorum kalori bakımından iyi beslenmeniz.
Adet gecikmesini beklemeden önce hamile kalmayın?
Yumurtlama dönemlerinizde artığını fark ettiğiniz akıntınız, hamile kaldığınızda daha da artacaktır. Bunun sebebi ise östrojen hormonunun artmasıdır. Adet gecikmesini beklemeden önce akıntı miktarınızı gözlemleyerek hamile olup olmadığınız hakkında fikir yürütebilirsiniz.
Peki, hamilelikte hamile kaldığını öğrenin?
Peki, hamilelikte hamile kaldığını öğrenin?
Hala emzirirken hamile kaldığını öğrenince birçok kadın merak eder: "Hala emzirmeye devam edebilir miyim?" Bu konuda da halk arasında pek çok yerli-yersiz inanış mevcut.
Hamilelik ilk haftalarında memelerde hassasiyet oluşur.?
Gebelik belirtileri arasında en belirgin özelliklerden bir diğeri ise memelerde hassasiyet oluşmasıdır. Hamileliğin ilk haftalarında memeleriniz şişebilir, ağrıyabilir, dokunulmayacak kadar hassas olabilir. Hamileliğin ilk üç ayında en sık görülen rahatsızlıklardan biri de mide bulantılarıdır.
Hamileliğinizle ilgili herhangi bir sağlık sorunu yok mu?
Kardeş geliyor diye bebeğinizi sütünüzden ve günlük kucaklaşmalarınızdan mahrum etmemek için şunlara dikkat etmeniz yeterli: Hamileliğinizle ilgili herhangi bir sağlık sorununuz olmadığı yönünde doktorunuzdan onay alın. İyi beslenin.
Hamilelikte emzirmenin haram olmadığı yönünde?
Hamilelikte emzirmenin haram olmadığı yönünde?
Hamileyken emzirmenin günah olduğuna dair şüphelere de Diyanet'in açıklaması, bu konuda kısıtlayıcı herhangi bir ayet ya da hadis olmadığı ve dolayısıyla hamileyken emzirmenin haram olmadığı yönünde. Emzirmeye devam edebilir miyim?
Emzirme sürecinde hamile kalınmayacağı?
Emzirme sürecinde hamile kalınmayacağı –diğer bir deyişle 'süt korur' efsanesi, hamileyken bebeği emzirmenin bebeği zehirleyebileceği gibi görüşlerin tamamen yanlış olduğunu belirtelim.